perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Lomailemaan

Tänä aamuna selkeni vihdoinkin se minkä neulomuksen otan matkalle mukaan! Eli huomasin etten ole vielä kovin pitkällä kolmiohuivissani (itse asiassa en ole ehtinyt sitä neuloa ollenkaan tuon kuvan ottamisen jälkeen), voin siis hyvin ottaa sen mukaan. Otan ruskeita keriä muutaman mukaan ja varalle vielä printtaan Minttumaarin ohjeen mukaan, se tosiaan näytti sellaiselta että sen kuvion voisi oppia helposti ulkoa:-)

Lisäksi selailtuani palmikko- ja muita neulemallikirjoja, löysin erään ihanan mallin joka voisi sopia sukan päälle, joten mukaan varalle lähtee myös sukkapuikot ja kerä joko Nallea tai 7 veikkaa. En ole vielä varma kumpaa löytyy sopivaa määrää ja väriä, mutta uskoisin että tuosta 30 kilon lankamäärästäni jotain löytyy sukkalangaksi;-)


Blogitaukoni kestää koko ensi viikon joten takaisin bloggailemassa ollaan vasta lokakuun alussa. Pitäkää peukkuja että Kolilla on hyvät säät, edes yhtä hyvät kuin viime vuonna:-) Olisi kiva päästä maastoon vaelluskengät jalassa:-)


Näkymä Kolilta syksyllä 2006

SNY: Kyllä posti säilyttää paketteja 2 viikkoa eli kyllä paketti postissa säilyy vaikka olenkin poissa. Eri asia on sitten että miten maltan viikon odottaa...;-)

torstaina, syyskuuta 20, 2007

Tähtisukat

Editiä keskellä...

Ensimmäinen sukkasadon sukkani on valmis! Jo oli aikakin;-)





Näistä tuli ihanat, tykkään niistä kovasti kun ne on niin ihanan syksyiset! Ja tulipa uusi sukkapari heti käyttöön, kun kovassa käytössä olleisiin sukkiini ilmestyi juuri eilen ensimmäinen suuri reikä kantapäähän, harmi!!

Tähtisukat

Malli: oma, tähtikuvio täältä
Lanka: itsevärjättyä 7 veikkaa, tumma on itsetehtyä raitalankaa eli jättipitkä vyyhti on värjätty kahdella värillä
Puikot: 3,5 mm, tosin pitäisi uskoa että 7 veikkaa neulotaan 4 mm puikoilla, eli käsialani on kiristynyt tai sitten 7 veikka on muuttunut paksummaksi kuin ennen (tosin oma värjäys on voinut myös paksuntaa lankaa jos se on vähän "pörhistynyt" kuumissa käsittelyissä!)
Muuta: näistä tuli kuitenkin "hieman liian pienillä puikoilla" tiiviit ja tosi lämpimän tuntuiset kun ovat kokonaan kirjoneulettakin.

Edit:unohdin laittaa kuvan tuosta sukan raitavyyhdistä, joten lisäsin sen vielä tähän:

Itsevärjätty raitalanka: samettijaloilla ja mustarouskuilla


Ahkera neulesuunnittelu ja mallien etsintä on edelleen käynnissä, sillä en ole vieläkään keksinyt mitä ihmettä ottaisin viikon lomareissulle mukaan, joku neule on pakko olla mukana, sillä varmasti viikkoon mahtuu iltoja jolloin voi istuskella takan ääressä kutimen kera. Ja ehkä sadepäiviäkin mahtuu mukaan...

Olen miettinyt matkaneuleen kriteerejä ja niitä olisi ainakin nämä:
* pyöröpuikoilla neulottava koska silloin ei tarvitse välittää millaisessa tuolissa istuu, suorat puikot voi ottaa käsinojiin kurjasti kiinni
* sukkapuikotkin käy, mutta yksi sukankudin ei riitä viikoksi
* huivi voisi olla hyvä, jos se on ohutta lankaa, eli lankaa ei tarvitse kantaa kilokaupalla mukaan
* kirjoneule ei ole hyvä, koska niihin pitää ottaa aina mukaan ylimääräistä lankaa, jota jää jäljelle
*malli ei saa olla liian monimutkainen ettei tarvitse seurailla kaavioita (se ei kuitenkaan onnistu jos samalla yrittää jutustella ja vielä seurata mitä napero tekee...), helposti opittava malli pitää olla
* ja kun lomasta on kyse, neuleen pitää tietysti olla mukava ja nautittava alusta loppuun saakka

Saa nähdä mikä tuleekaan olemaan matkaneuleeni:-)

Tosin matkalukemista ei tarvinnut kauan miettiä, sillä olin varannut kirjastosta Pieni lankakauppa-kirjan ja eilen tuli ilmoitus että sen voisi hakea kirjastosta. Siitä tuleekin juuri sopiva matkalukeminen:-)

tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Halutaan ostaa!!

Näitä Interweaven malleja Flickristä kun katselee, huomaa heti jos jokin lehden numero puuttuu, apua!! Siis haluaisin ostaa:
Interweave Knits Summer 2006
Interweave Knits Winter 2005
Ja jos jollain olisi vielä tarjolla Interweave Knits Winter 2004

Tarjotkaa ihmeessä jos teillä on näitä lehtiä lojumassa turhakkeina:-)

Leipomiskokeiluja

Siitä saakka kun ekan kerran paahdoin vaahtokarkkeja, olen miettinyt miten niitä voisi käyttää leivonnassa, ja nyt vihdoin päätin siirtyä kokeilun asteelle:


Tästä tuli ihanaa!! Vaahtokarkkien alla on peruspuolukkapiiras ja kun sen paistoaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, otin piiraan uunista, ladoin vaahtokarkit ja sitten vielä noin 5 minuutiksi uuniin, ja tässä se on!! Yhdistelmä on ihanan kirpeän makea - ja jos ei tykkää puolukan kirpeydestä, uskoisin että tilalle voi laittaa mitä vaan marjoja, aion itse kokeilla jatkossa ainakin mustikkaa ja punaherukkaa:-)

Uutta puikoilla

Tässä nämä viikonloppuna saadut langat, joista pitäisi tehdä erilaisia huiveja, niin monta kuin niistä tulee (ihan kiva tilaus!) ja sitten nuo Pepitat on mulle ihan vapaaseen käyttöön. Aivan ihania nuo vanhat Novitat mitä ihmisiltä löytyy, tosin nuo on melkein kokonaan akryyliä, vain 20 % villaa, mutta ihan kiva väri!

Ruskeat ohuet langat on tosi kauniita, niitä on vielä 1 kerä joka on työssä jo kiinni. Mitään tietoa ei ole mitä lankaa se on, mutta ihan miellyttävää se on neuloa. Musta ja harmaa tuntuu samoilta langoilta ja mustassa oli mukana käsinkirjoitettu lappu "Marimpa" ;-) Muistelen kuulleeni joskus Marimba- nimisestä langasta, olisikohan se sitä??
Ja yksi ruskea kerä siis pääsi jo puikoille, teen ekaksi Ruskahuivin joka on helppoakin helpompi kun se on miun oma malli (julkaistu Ullassa, mutta vain jäsenille):-) Tästä tuleekin jo kolmas Ruskahuivi, jonka olen neulonut, ja sujuu ihan hyvin jo telkkariakin katsellessa:-)

Lisäksi piti aloittaa supertylsien säärystimien neulominen Floricasta (ei kannata edes kuvata...), kun ensi viikolla ollaan lähdössä lomareissuun Pohjois-Karjalan suuntaan ja huomasin että tarvitsen sinne lämpimät säärystimet. Niistä tulee siis 2 oikein, 2 nurin- neulosta ja niin pitkät kuin ehdin neuloa ennen perjantaita;-) Lisäksi pitäisi keksiä joku matkaneule, ja siinä riittääkin pohtimista - sen pitää olla kiva, mutta silti haastava ja sitä pitää pystyä neulomaan jutellessakin ja sen pitäisi olla suht pieni mutta riittää silti viikoksi;-) Onko ideoita??

Päässä hautuu myös jotain kivaa noista seitikkilangoista mutta kun vyyhdit on vielä kerimättä kun olivat vielä eilen illalla kosteita, niin mallitilkutkin on vielä joutuneet odottamaan.




maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Viikonlopun värisuora

Vaikka sää olikin sateinen, minähän en antanut periksi vaan värjäsin lankoja niin kuin olin alun perin suunnitellut!;-) Tässä viikonlopun värisuorani:




Vasemmalta:

1.-9. veriseitikki sellaisenaan (pelkät lakkiosat)

10. - 11. veriseitikkien jalat (tulee kiva lohenpunainen, tykkään!!)

12. tarhapiiskun kukilla värjätty

13.-15. samettijalat + kupari (viimeinen vyyhti hieman liukuvärjätty niin että toinen pää vyyhdistä on vähän tummempi kuin toinen)



Pääpaino oli nyt seitikeillä, koska niitä olin vihdoinkin saanut, ja lisäksi vähän samettijalkojakin oli käytössä ja tarhapiiskua. Yllä olevassa kuvassa kaikki punaiset on veriseitikeillä saatu aikaan, tosin en ole ihan varma oliko ne nyt veriseitikkeja vai verihelttaseitikkejä:-/ Mutta haittaako tuo nyt mitään, joka tapauksessa olen enemmän kuin tyytyväinen saamiini väreihin. Ja kaiken lisäksi lankoja on aika runsaasti!


Seitikkipata

Tässä näkyy käyttämäni seitikki, joku ehkä osaa sanoa kumpi seitikki on kyseessä?



Tässä vielä punaisten värisävyjen harmoniaa! Vyyhdit on 75-80 g vyyhtejä eli niitä on paljon;-) Laitoin 7 veikka-kerät vyyhtiessä vain puoliksi niin tuli suurempia vyyhtejä.



Tarhapiiskua kokeilin kun niitä kasvoi värjäyspaikkani vieressä ja siinä väripatoja hämmennellessä aloin miettiä mitähän niistä kukista saisi aikaan... Laitoin pataan ja tuloksena oli tosi kaunis keltainen, sellainen lähes hohtava (mikä ei näy valitettavasti alla olevassa kuvassa). Olisi ollut kiva kokeilla vielä mitä väriä olisi tullut kuparin kanssa, mutta kun langat loppuivat taas kesken.. (joo, eihän minulla ollutkaan kuin 8 kerää 7 veikkaa... ;-))

Tarhapiiskuja ja tarhapiiskuilla värjätty vyyhti.


Ja nyt heitän haasteen kaikille värjäreille: esitelkääpä oma värjäyspaikkanne! Olisi kiva nähdä millaisia muilla on! Tässä minun värjäyspaikkani, tosin joka kerta se on ollut vähän erilainen ja vähän eri paikassa kun värjään ihan sähköliedellä ja sitä voi siirrellä mihin haluaa. Nyt kun satoi, vedin pitkällä johdolla lieden autokatokseen, niin ei tarvinnut välittää sateesta ollenkaan:-)


Kattiloissa kiehuu langat seitikkiliemissä. Valkoisessa ämpärissä likoaa samettijalat odottaen kattilaan pääsyä. Takana vateissa on huuhteluvedet rivissä ja siivilässä on seitikkien jalat:-) Kaivo on heti vasemmalla näkyvien pensaiden takana, eli lähellä, tosin nyt kun satoi kaatamalla, sain sadevettä sitä mukaa kuin sitä kulutin;-)

Näin kaunista käsityötaidetta löytyi kun katselin mitä käsitöitä äitini oli viime aikoina tehnyt: kaunis pöytäliina jossa ihania kukkakuvioita! Kaunista, eikö vaan:-)


Neuloakin ehdin viikonloppuna mutta se on ihan hys hys-juttuja. Sain myös lankoja eli tilauksen tehdä eräistä ikivanhoista langoista kolmiohuivi, mutta kerron niistä tarkemmin vaikka huomenna kun saan langat puikoille:-)

torstaina, syyskuuta 13, 2007

Meemi ja muuta mukavaa

Pohjis haastoi minut mukaan ja mikäs ettei:-)

Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.


Haasteen saadessani minulla oli ylläni kotihousut eli Röhnischin mustat housut (joo, ne on urheiluhousut, jazz-sellaiset, mutta aivan ihanat kotihousuina) ja punainen Anu Pylsyn käsialaa oleva t-paita jossa on kalliomaalauskuvia. Jalassa sukkavaihtosukat, aivan ihanat edelleenkin!! Lisäksi tietty alusvaatteet ja hiuksissa musta froteelenksu ja vasemmassa nimettömässä 2 sormusta. Kaiken lisäksi sylissäni istuu napero, joka ei voi vastustaa tietokonetta;-)

Ja mukaan haastan Susannan, Marjutin, Paulan, Caritan ja Ilun.


Sain myös Taitonäppi-tunnustuksen Pialta, kiitos siitä!!:-)

Vaikea valita kenelle sen laittaisin eteenpäin, kun tuntuu että blogikierroksella aina joku yllättää upeilla käsitöillä, oli ne sitten neuleita tai jotain muita! Monet neulojat voisivat tämän saada, mutta annan vaihteluksi tämän Johannalle. Blogi jossa on ihania nukkekotijuttuja:-)


Tämän päivän neulontauutiset: kävin Mammuttimarkkinoilla hamstraamassa luonnonvalkoista 7 veikkaa ja ensi viikonloppuna taas väripadat porisee - varmaankin tämän syksyn viimeisen kerran. Väriliemiin pääsyä odottelee samettijalkoja ja - vihdoinkin - veriseitikkejä!!!!:-)





Sinistä ruskaa;-)

Kokeilin vielä omaa neuleohjettani ja tein toiset käsineet itselleni ja nyt käsinevalikoimani on jo riittävä, voisin seuraavaksi siirtyä vaikka sukkien pariin. Minulta on tuo sukkasadon kasvatus jäänyt vielä vasta suunnitteluvaiheeseen...

Ruskakäsineet
Malli: oma
Lanka: Novita Florica 50 g, farkkusininen
Puikot: 3 mm
Muuta: Lanka riitti taas juuri ja juuri, eli jos on vähänkään pitkät sormet, kannattaa varautua kahdella kerällä Floricaa:-) Tai ainakin tehdä pari kerrosta lyhyemmät varret!

Mystery Stole pääsi nyt purkuun minun osaltani (olihan se jo tarpeeksi kauan puikoilla keskeneräisenä), malli ei vaan miellyttänyt ollenkaan, vaikka kauniita versioita olen kyllä nähnyt netissä. Mutta minulla ei ole oikeastaan käyttöä epäsymmetriselle huiville... Kurjaa - pitää Merinosilkille keksiä sitten jotain muuta käyttöä:-/

keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Ohjetta korjattu!

Huom. Käsineiden ohjetta on korjattu, tekstikappaleet oli hassussa järjestyksessä;-)

Kaavioiden pitäisi myös olla nyt kunnossa, mutta jos virheitä löytyy, laittakaa ihmeessä kommenttia!!

tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Ruskakäsineiden ohje

Tässä käsineiden ohje, turha odottaa Ullan ilmestymistä kun käsineiden aika on juuri nyt!:-)

Huom! Käsineiden ohjetta on korjattu, tekstikappaleet oli väärässä järjestyksessä ja kaavioissa virheitä!!


Huom. kuva poikkeaa hieman ohjeesta, tässä käsineessä on palmikossa 6 mallikertaa 5 sijasta.


Ruskapalmikkokäsineet

Lanka: Novita Florica 50 g oranssia (642)
Puikot: Sukkapuikot, 3 mm


Oikea käsine:

Luo 4 x 13 silmukkaa sukkapuikoille ja neulo 22 krs 2 oikein, 2 nurin- neulosta.


Lisää 1. ja 2. puikolle seuraavalla kerroksella kummallekin 1 silmukka. Lisää silmukat näin:
1. puikko: 5 nurin, lisäys, 8 oikein
2. puikko: 8 oikein, lisäys, 5 nurin.


Neulo 3. ja 4. puikolla sileää oikeaa äläkä lisää silmukoita näille puikoille. Neulo 1. ja 2. puikolla kaaviota 1 kokonaisuudessaan 4 kertaa . Neulo myös 3. puikon alkuun peukalokiila kaavion 2 mukaisesti. Kaaviossa 2 on siis kuvattu 3. puikon neulominen peukaloaukkoon saakka. Kun olet neulonut kiilan, siirrä 3. puikolta 2 silmukan jälkeen olevat 12 silmukkaa apulangalle odottamaan ja luo 2 uutta silmukkaa puikolle ja neulo puikon loput silmukat oikein.


Jatka neulomalla seuraavaksi 1. ja 2. puikolla vielä kaavio 3 yhden kerran. 3. ja 4. puikolla edelleen sileää oikeaa.

Aloita heti sen jälkeen pikkusormen neulominen. Ota pikkusormeen käden selkäpuolen puikolta (puikko numero 1.) 6 silmukkaa ja kämmenpuolelta (puikko numero 4) 6 silmukkaa ja luo lisäksi pikkusormen ja nimettömän välille 2 uutta silmukkaa. Jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo näillä 14 silmukalla sileää oikeaa niin kauan kunnes pikkusormi lähes peittyy. Kavenna sitten jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi.


Ota neulottavaksi seuraavaksi kaikki loput silmukat ja poimi lisäksi pikkusormen juuresta 2 uutta silmukkaa jottei siihen tulisi reikiä. Neulo käden selkäpuolella nurjaa ja kämmenpuolella sileää oikeaa. Neulo näin 2 kerrosta.


Aloita sitten nimettömän neulominen. Ota käden selkäpuolelta 6 silmukkaa, luo 3 uutta silmukkaa, ota kämmenpuolelta 7 silmukkaa (=16 s) ja jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo näillä niin kauan kunnes sormi lähes peittyy ja kavenna joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi.


Ota keskisormelle käden selkäpuolelta 7 silmukkaa. Luo 2 uutta silmukkaa keskisormen ja etusormen välistä, kämmenpuolelta 7 silmukkaa ja poimi vielä nimettömän ja keskisormen välistä 2 silmukkaa (=18 s). Jaa silmukat tasan kolmelle puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.


Ota etusormea varten loput silmukat ja poimi vielä keskisormen ja etusormen välistä 2 silmukkaa (=17 s). Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.


Ota peukaloa varten apulangalta 12 silmukkaa ja poimi vielä 6 silmukkaa lisäksi (= 18 s) ja jaa silmukat tasan kolmelle puikolle. Neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 3 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.


Neulo vasen käsine oikean peilikuvaksi, eli palmikkokuvio tulee 3. ja 4. puikolle ja kiila 2. puikon loppuun 2 silmukan päähän reunasta.


Huom. kaaviot saa suuremmiksi kuvaa klikkaamalla!














maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Ruskan värejä

Viikonloppuna sainkin kaikkea pientä tehdyksi, vaikkakin tämän kakun tekeminen vei jonkun verran aikaa, hermoja ja etenkin käsivoimia (marsipaanin kauliminen!):

Mutta naperon juhlat on juhlittu, tosin juhlat jatkuvat vielä muiden sukulaisten ja tuttujen kanssa tulevalla viikolla:-) Tein muuten nuo kakun marsipaaniruusutkin itse!!


Neuleitakin valmistui viikonlopun aikana. Ensimmäisenä ruskahuivi joka oli nopea ja helppo neuletyö telkkarin äärellä neulottavaksi. Silmukkamäärätkin alkoivat olla oikeat kun tajusin että lankahan on samanpaksuista kuin Novitan Aino:-) Ja mitkä sävyt!!

Ruskahuivi
Malli: oma
Lanka: Zitron Loft, ruskan väri, sama kuin mitä käytin ruskapipooni.
Puikot: 6 mm


Ja ruskakäsineetkin valmistuivat oikeastaan aika kivuttomasti:-) Olen aina pelännyt käsineiden neulomista, tai siis lähinnä sitä kun sormien erikseen neulominen on niin tuskaisen hidasta, mutta menihän se taas ja aina kun teen itselleni sormikkaat, huomaan miten ihanan sopivat niistä saa sillä tavalla! Kyllä niitä vaan kannattaa tehdä itse. Ja nyt tuli testattua sekin, että yhdestä Florica-kerästä tosiaan riittää käsineisiin ihan hyvin.



Ruskakäsineet

Malli: oma

Lanka: Novita Florica, 50 g (yksi kerä riitti juuri!)

Puikot: 3 mm


Toiselta puolelta käsineet on ihan sileää neulosta, mutta kauniit, eikö vaan:-)

Edit: tähänkin piti vielä mennä mukaan!


perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Huiviohjebongaus

Sattumalta löysin netistä Flower basket shawl :in ohjeen (pdf), muistelen että sitä on jotkut etsineet ja tässä se ohje on nyt itsellekin muistiin :-) Ihana malli - olen näitä jo 2 neulonut ja voisin taas neuloa vaikka yhden! Olen aikoinaan saanut sen kopiona ja se on jo niin nuhraantunut kovassa käytössä että olikin hyvä saada uusi tuloste:-)

Oranssit käsineet on edistyneet sen verran että löysin kivan palmikon niihin ja pääsin jo peukaloaukkoon saakka. Ensi viikonloppuna neuleet ei ehkä kovin paljon etene kun on vieraita tulossa, mutta kiva viikonloppu varmaan on tulossa sillä juhlimme jo hieman etukäteen naperon 2-vuotissynttäreitä. Ja tänään olisi vuorossa vaaleanpunaisen prinsessakakun leipominen, viime vuonnahan tein vihreän version! Kuvia luvassa jos kakku onnistuu;-)

torstaina, syyskuuta 06, 2007

Oranssi päivä

Oranssihan on syksyn väri ja eilen sain jättiannoksen oranssia väriterapiaa kun keittelin muutaman pullollisen tyrnimehua ja jotenkin väri alkoi vaikuttaa niin että puikoille hyppäsi oranssi Florica sormikkaiden muodossa. Ajattelin tehdä ihan yksiväriset sormikkaat johon tulee jotain kivaa palmikkoa käden selkäpuolelle (palmikko on vielä hakusessa). Neulon yksinkertaisella langalla eli näistä tulisi sitten sellaiset ohuehkot syyssormikkat ruskahuivilleni kaveriksi.



Ja kerrankin olen kuvani kanssa Project Spectrumin hengessä:-)
Edit: ja sainhan tänään pikkupaketinkin: tilasin ketunpäältä sormikaspuikot, kokoa 3,5 mm, eli eivät vielä näihin sormikkaisiin pääse tositoimiin, mutta seuraaviin varmasti. Yleensä käytän 3,5 mm joten siksi hankin ne nyt ensin:-)


tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Alpakka kuvissa

Pitäähän tämä nyt kuvata vaikka miten, joten henkarikuvia olkaa hyvä;-)

Alpakkapalmikkotakki
Malli: oma, ylhäältä alaspäin neulottu
Lanka: Novita Alpaca, tummanharmaa, 450 g
Puikot: 4 mm
Muuta: tein silmukoiden lisäykset kierretyin silmukoin jottei raglankohtiin tullut reikiä ollenkaan, ja olen siihen tapaan tyytyväinen, tähän malliin ei olisi reiät sopineet.



Tästä tuli aivan ihana, pidän tätä varmasti tosi paljon kunhan vielä ilmat viilenee, alpakka nimittäin on tosi lämpimän tuntuista!! Neule on tosi hyvin istuva ja olen tyytyväinen tähän tapaan neuloa neule ylösalaisin:-)

Ja tänään posti toi vaihtolapaset ja ne on IHANAT, ihanan pehmeät ja kaunis palmikkomalli, kiitos Tarja:-) Lanka on Jo Sharpin Dk Tweediä, jossa on vyötteen mukaan villaa, silkkiä ja kashmiria ja sen kyllä tuntee, ihana lanka!!


Ja sain minä vielä vihdoin sen piponikin valmiiksi!! Kun lanka on oudompaa, työn valmistuminen hidastuu vaikka tekisi kiltisti mallitilkunkin. Tein tästä piposta 3 versiota ennen kuin tuli sopiva. Ensin oli liian väljä, sitten liian pieni, mutta nyt se on juuri sopiva ja ihana. Lanka on niin kaunista että halusin kunnolla sopivan pipon. Ja tälle on tulossa sitten huivikin vielä seuraksi, tosin ohje on vielä hakusessa.

Ruskapipo
Malli: peruspipo 2 o, 2 n
Lanka Zitron Loft, 100 % merinovillaa, väri 921 (ruska) reilu 50 g eli 1 kerä ei riittänyt kun halusin käännöksen reunaan
Puikot: 4,5 mm

Loistava jämälankaidea

Täältä löytyi loistava jämälankaidea, pitäisiköhän itsekin alkaa harrastaa tuollaista?:-) Eipä ole ennen tullut mieleen kokeilla...

Pikainen luova ratkaisu

Kärsimättömänä aloin sittenkin vielä kerran kaivella lankavarastojani ja hei, kaksinkertainen tummanharmaa Nalle sopikin erinomaisesti korjaamaan eilisen lankapuuteongelmani!! Eli löysin jämäkerän tummanharmaata Nallea joka iltapuhteina valmistui vyöksi ja enää puuttuu pienet vyönlenkit ja pääsen käyttämään neuletakkiani:-) Mukavaa on myös että on yksi jämälankanyssäkkä vähemmän kaapissa;-) Kiitos kuitenkin kaikille Isoveikkaa tarjonneille, en siis sittenkään tarvinnut sitä lisää.

Eilen valmistui myös vihdoin alpakkatakkini, mutta kuvia joutuu nyt odottelemaan, sillä hovikuvaajani on reissussa ja kamera jolla voisin itse ottaa itsestäni kuvia on tällä hetkellä ihan mykkä, sillä olen hukannut laturin jonnekin. En vaan viitsisi vielä ostaa uutta laturia, maksavat kuitenkin vähän liikaa - jos se vielä jostain löytyisi...

Lisäksi ihan muuta kuin neuleasiaa, eli jos joku olisi kiinnostunut kissanpennuista, niitä olisi nyt tarjolla. Viisi suloista kissanpentua olisi vailla hyvää kotia, ovat näihin aikoihin luovutusvalmiita, sillä ne on syntyneet juhannuksen tienoilla. Jos joku on kiinnostunut, niin kommentteihin vain vinkkiä siitä. Kuvia kissoista löytyy tästä postauksesta, ja täältä. Kissat majailevat Mäntyharjulla, mutta niiden kuljetuksesta muuallekin voidaan sopia. Ja jos joku olisi valmis ottamaan 2 kissaa, olisi vielä parempi, sillä ne viihtyvät niin hyvin keskenään ja leikkivät niin mielellään yhdessä!

maanantaina, syyskuuta 03, 2007

Villainventaario

Ilmojen viilennyttyä on ollut kiva kaivaa esiin villapuseroita ja katsastaa millainen pipo-käsine-lapasvarasto minulla olikaan ja huomata että hei, minähän tarvitsen vaikka mitä! Eli yhdet käsineet on suunnittelun alla tälle huiville kaveriksi. Langaksi otin oranssin Florican, koska se tuntui juuri sopivan hehkuvan väriseltä tuon huivin pariksi. Myös yksi pipo on tekeillä näistä langoista, mutta silmukkamäärien kanssa olen tapellut yhden jos toisenkin illan eli pipo ei ole vieläkään valmis;-(

Ja minkä olin ihan kokonaan unohtanut, niin tämän ihanan villatakin, joka on juuri näille säille sopiva takki!! Mutta, huomasin että sitä olisi kivempi käyttää jos siinä olisi vyö, mutta arvatkaa löysinkö lankaa enempää?? Eli olisikohan kellään sen verran tummanharmaata Isoveli-lankaa, että siitä saisi edes jonkinlaisen vyön neulottua? Jos jonkun varastoista löytyisi?