sunnuntaina, syyskuuta 29, 2013

Lapaskokeiluja

Idean toteutus neulottuun muotoon voi olla yllättävän vaikeaa, sen olen huomannut viime viikolla kun yritin saada tiettyä kuviota puikoille! Ulkoillessani kaupungilla ihastuin siihen väri- ja muotoyhdistelmään, minkä näin monta kertaa syksylehtien pudottua asfaltille: ihania oransseja ja keltaisia kuvioita mustalla pohjalla. Mutta kun hyvää lehden muotoa ei meinannut millään löytyä :-/

Jonkinlaiseen lopputulokseen kyllä päädyin, mutten ole ihan tyytyväinen siihen. Luonto tekee sen kuitenkin paremmin ja kauniimmin kuin minä;-)

Tässä eka versio syksylehdistä asfaltilla (tuo turkoosi toisella puolella on peukaloaukon apulanka vain)

 Ei huono, mutta kokeilin muutakin...


Tässä sellainen pihlajanlehtimäinen kuvio, mutta ei hyvä... Ehkä toimisi yksivärisenä muotona paremmin, mutta kun olin päättänyt haluta monivärisiä lehtiä, kuten syksyn lehdet on... Kuviot on toisilleen peilikuvia mutta ei kyllä oikein näytä siltä...


Tässä vähän samantyyppinen kuin edellinen, mutta symmetrinen. Muuten hyvä mutta nuo mustat erottuu lehden rangan sivuilla hassusti ;-)


Lopulta päädyin tähän malliin,  kun oikeasti kyllästyin purkamaan ja purkamaan kun ei täydellistä muotoa löytynyt! Lankoina käytin mustaa Nallea ja TaikaNallea, sitä vihreänkeltakirjavaa väriä. Se oli lähinnä syksyn lehtien väriä noista Nallen valikoimista, mutta siinä oli huonona puolena se liian tumma vihreä. Se oli liian lähellä pohjaväriä mustaa ja ärsytti aina kun se osui vielä juuri sellaiseen kohtaan lehteä, jossa olisi juuri pitänyt lehden muoto erottua eikä kadota taustaan :-/

Tämä malli on myös liian symmetrisen "ruudullinen", jota en kuitenkaan tavoitellut! Näistä tulee kyllä lapaset, mutta sen täydellisen muodon hakeminen jatkuu vielä. En aio vielä luovuttaa ;-)

Aion kokeilla myös muita kirjavia lankoja, Ravelrystä sain vinkiksi kokeilla ainakin TeeTeen Pallasta tai Opalia. Niitä siis seuraavaksi hankkimaan;-)



tiistaina, syyskuuta 17, 2013

Sinisukat neidille

Meillä villasukat kiertää isommalta lapselta pienemmälle, sillä varauksella että villasukkien värit ei ole liian hempeitä ;-) Vaikka oikeasti kyllä kotisukkina juniorilla menee pinkitkin ja parittomat ja vaikka mitkä. Mutta ihmisten ilmoilla pitää vähän ajatella minkä värisiä sukkia juniori käyttää;-)

Viime aikoina olen huomannut että juniorilla sukkia riittää kun niitä koko ajan jää pieneksi tyttäreltä. Mutta missä kaikki tyttären sukat on? No, niitä vaan pitää (= saa) neuloa koko ajan lisää kun jalka kasvaa!

Tässä uusimmat sukat, joiden neulominen oli taas pitsineuleiden jälkeen niin ihanaa! Kirjoneuleet vaan on niin ihania, vaikkei näissäkään nyt ollut kuin kaksi väriä (valkoinen + kirjava lanka).

Sinisukat neidille
Malli: oma
Lanka: Regia Aquarius Color 6ply ja valkoinen Nalle
Puikot: 3mm

Aina on hauska todeta miten erilaiset sukista tulee kun ei kohdista kirjavaa lankaa mitenkään samalla tavalla molemmissa sukissa. Päätin siis käyttää langan taloudellisesti ja mätsäämättä värejä mitenkään. Kivat tuli - tosin toinen näyttää värien takia isommalta kuin toinen, vaikka samankokoiset ovatkin!


maanantaina, syyskuuta 09, 2013

Syksyn värejä

Tässä viime viikonlopun värisuora eli tuli taas värjäiltyä lankoja. Tarkoitus oli värjätä vain vähän (tai ei oikeastaan ollenkaan, siksi vyyhtejä oli vain kolme...), kun kaikki valkoiset vyyhdit tuli taas käytettyä ;-)

Kuvassa vasemmalta oikealle:
1. haaleassa nokkosliemessä ollut vyyhti jonka nakkasin krappiliemeen (jännä lopputulos, mutta ihana!)
2. Nokkonen + aavistus kuparivihtrilliä
3. Krappia alle 60 asteessa värjäten


Tässä parempi kuva tuosta krappivyyhdistä, se on aivan ihanan hehkuva väri!



Kuvasin myös vakikuvauspaikassani tuon Väripolkuhuivin toisen version. 


Kolmannen versionkin sain neulottua viikonlopun aikana niin pitkälle että pääsen jo neulomaan reunakuviota. Sileää neulosta on niin nopea neuloa :-) Toiveissa on siis saada kaavio hiottua valmiiksi jota saan sen lähtemään Ullaan!

perjantaina, syyskuuta 06, 2013

Toinen versio huivista


Sain toisen Väripolku-huivin valmiiksi ja laitoin sen heti pingottumaan. Olen huomannut, että parveke on kesällä tosi hyvä huivien pingotusalusta. Parvekkeen mattoon vain nuppineulat kiinni ja auringossa neule kuivuu tosi nopeasti! 

Valokuvaan huivin vielä paremmin luonnon helmassa, mutta vielä on tulossa kolmaskin versio huivista. Huomasin neuloessa yhden ärsyttävän kohdan ja keksin siihen paremman tavan. Se pitää kuitenkin vielä koeneuloa. Ohje ehtinee kuitenkin seuraavaan Ullaan:-)


torstaina, syyskuuta 05, 2013

Lohenpunaista pitsiä

Pikkuneidin uusi neuletakki pääsi vähitellen testaukseen (sain siis vihdoin napit ommeltua..). Neuleesta tuli kiva ja kaiken lisäksi tyttö tykkää! Ihan pyysi jo jokin aika sitten että saisi sen päälleen (silloin napit vielä odottivat pöydällä...). 


Sokeri-takki (Sugar) (Ravelryssä)
Malli: täältä, mutta muokattuna (tietysti...)
Lanka: Novita Tennessee, jota olen ostanut kauan kauan sitten, lohenpunainen
Puikot: 3,5 mm

Muuntelin mallia niin, että tein kaulukseen resorin. Neule siis neulotaan ylhäältä alas. Tykkään sellaisista malleista, kun niitä voi kivasti sovitella matkan varrella ja muuntaa kokoa sopivaksi jos tarvitsee. Tosin tyttö ei aina tykännyt kun ilmoitin että taas pitäisi mitata sopivuutta;-)


Neuloin myös noita sileitä osuuksia vähän eri tahtiin kuin alkuperäisessä mallissa ja hihat on siis myös pitkät. Lyhyet hihat ei ainakaan meidän käyttöön sovi. Jos on noinkin paksu neule, niin kyllä hihojen pitää olla pitkät jotta lämmittää tasaisesti. Helmakin on oman mallin mukaan muokattu. 

Mikähän tässä enää on alkuperäistä mallia? No, tuo ylhäältä alas neulottu ja sileiden ja pitsineuloksien vaihteleminen. On se kuitenkin sen verran samanlainen kuin tuo Sugar, ettei sitä omaksikaan malliksi voi sanoa;-)



tiistaina, syyskuuta 03, 2013

Violettia väriä


Viime viikonloppu oli taas ihanan aurinkoinen, joten oli hyvä värjäillä lankoja syysauringossa (joka kyllä tuntui vielä kesäsäältä). Sain ämpärillisen marja-aronian terttuja ja väriä riitti! 

Sain helposti vähän erivärisiä vyyhtejä. Vaikka tuossa kuvassa jotkut näyttää ihan samoilta, niin pieniä vivahde-eroja kuitenkin löytyy. Muutama vyyhti oli uudelleenvärjäyksessäkin kun krappien loppuväreistä ei tullut niin hyviä kuin olisin halunnut. Heitin ne siis aroniasoppaan ja niiden pohjaväri vaikutti kyllä lopputulokseen.

Vaalein vyyhti syntyi niin, että ihan vain kastoin langan väriliemessä ja huuhtelin saman tien. Se sopii ihanasti noiden tummempien värien kanssa:-)

Viime vuonna kokeilin aroniaan suolaa ja sillä tuli aika samanlaisa värejä kuin nytkin. Nyt käytin samaa menetelmää kuin vuonna 2007, jolloin lisäsin väriliemeen alunaa. Alunalla siis näin kirkkaat ja kauniit värit!


Olen viime viikkoina aina sopivan tilaisuuden tullen neulonut ikuisuusprojektiani tilkkupeittoa ja levitin sitä vähän katseltavaksi. Kolme palaa alkaa olla valmiina (6 ainakin tarvitaan). Huomasin kuvatessani etten ole kiinnittänyt huomiota aloitanko palan aina tummalla vai vaalealla, paloja täyty siis vielä asetella uudelleen lopulliseen peittoon. Tarkoitus on siis että peitossa kulkee tummat ja vaaleat siksakraidat.


Tuohon peittoonkin varmaan tulee muutama aronialla värjätty tilkku. Peittoon sopii niin kivasti kaikki luonnonväreillä värjätyt 7veikka-langat:-)