keskiviikkona, toukokuuta 21, 2014

Peittoja ja päähineitä

Koko ajan sitä neuloo jotain, mutta valmista tulee harvemmin. Työn alla on suurimmaksi osaksi tämä iso peitto, jota olen neulonut jo useamman vuoden. Nyt alan vähitellen olla loppusuoralla sen kanssa, tässä kasakuva, langat siis kaikki kasveilla ja sienillä värjättyjä:



Mutta välillä on neulottava jotain pientä joka valmistuu nopeammin, kuten lasten kesäpipoja. Ei ehkä ihan näille helteille, mutta uskon kyllä että vielä kesänkin aikana tulee sellaisia kylmiä päivä jolloin puuvillapipo on tarpeen. Niin on aina ollut ;-)


Kyseessä on tytön kesäpipo, mutta juniori urheasti suostui poseeraamaan, kun pipo oli juuri sopiva hänen päähänsä :-) 

Lankana tykkään käyttää Tennesseetä, se vaan jotenkin tuntuu mukavimmalta. Onneksi sitä vielä on omissa varastoissa ainakin muutamaan pipoon!


Lehdykkäpipo vielä vailla virallisempaa nimeä
Malli: oma
Lanka: Novita Tennessee, lohenpunainen
Puikot: 3 mm

Mallikerta on mukavasti 10 silmukan levyinen ja sitä muuntelemalla pystyy muokkaamaan eri kokoja. Nyt puikoilla on jo isompi versio 54 cm päähän.



keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014

Toiset Raanut


Ekojen Raanusukkien innoittamana tein vielä toisetkin, kun tuli tarve sukkalahjalle. Tässä on juuri sukkien saajan värejä, joten uskon että kelpaa :-) Vähän jäi ruskean värin määrä vajaaksi joten piti toisessa sukassa käyttää vähän erilaista ruskean sävyä, mutta uskon ettei se haittaa!



Raanut-sukat vol. 2
Koko: kengännumero 40, silmukoita 4 x 14 
Malli: oma, vielä enemmän omia kuvioita, ekat kun oli enemmän inspiroitu Marimekon Raanusta
Lanka: Nallea ja vastaavan paksuisia lankoja
Puikot: 3, 5 mm

perjantaina, toukokuuta 09, 2014

Sadepäivän saapassukat

Sadepäivänä saatiin sopivasti uudet sukat kumisaappaisiin, tällä kertaa vähän isommat eli koko jotain 42.


Ja kuvauspaikaltakin löytyy paljon kaikkea muutakin kivaa ja ylimääräistä, se kun oli pimeänä sadepäivänä ainoa valoisa paikka... Olisiko nämä nyt sitten junasukat, tai asemasukat ;-) Tuut tuut, juna tulee kohta....


"Asemasukat"
Malli: niin perusukka kuin vain voi olla
Lanka: Opal (ruskea) ja Novita 7 veljestä (harmaa ja vihreä)
Puikot: 4 mm (jotta tuli tarpeeksi napakat sukat)




keskiviikkona, toukokuuta 07, 2014

Pyörremäistä nimeä hakien...

Edellinen pipojoukko ei jäänyt oman perheen käyttöön, joten vielä yksi pipo pääsi puikoilta, nyt nuorelle neidillemme kevätpipoksi. Ei ole vielä pipokelit ohitse, vaikka onkin jo toukokuu! 

Tätä on tarkoitus jatkokehitellä ohjeeksi asti. Samantyyppisen pipon olen aiemminkin tehnyt, mutta tässä on nurjat kerrokset harvemmassa. Nyt tein lisäksi pipon kavennukset niin hatusta, että niistä ei vielä ohjeeksi asti ole. Kaventelin ja sovitin, niin että ei ne ihan ole tasaisesti niin kuin pitäisi olla lopullisessa versiossa. Ja sitten vielä muutama lisäkokokin pitää saada neulottua. Mutta tätä oli kiva neuloa! Ja mikä parasta: tyttö tykkää! :-)


Pyörremäinen pipo
Malli: oma, vähän samanlainen kuin Pyörre
Lanka: Schachenmayrin Catania, 3 eri väriä
Puikot: 3mm


Pipon huipulle muodostuu kiva pyörre :-)

tiistaina, toukokuuta 06, 2014

Keväisiä pipoja


Tässä näitä vappuviikolla neulottuja pipoja. En saanut päitä mukaan kuvaukseen, joten pipot roikkuvat nyt omenapuussa ;-)

Aloin kehitellä vähän uusia malleja, mutta ei nyt oikein iskenyt mikään niin paljon että viitsisin sarjoittaa useampaan kokoon (tavoitteena olisi kyllä opetella se sarjoittaminen). Tai tuo harmaa nyt ehkä, pitää vielä miettiä. Tosin muistelen nähneeni tuon tyyppisen pipon jossakin, mutten muista missä... 

No, löytyihän se! Tosin kolmio on siinä tehty eri lailla, mutta kyllä se vaan niin samalta näyttää ettei ohjetta kannata kirjoittaa.


Kolmiokoristeinen pipo
Malli: oma, tosin samantyyppinen kolmio on täällä pipossa.
Lanka: Katia Tupa, 1 vyyhti
Puikot: 4 mm



Raitapipo kukalla
Malli: perusraitaa muunneltuna niin että siksakkaa
Lanka: Schachenmayr Catania
Puikot: 3 mm

Tällainenkin pipo vielä pääsi puikoilta, kun halusin päästä paksummista jämälangoista eroon. Hyvin sopivat värit ja paksuudet!


Kruunupipo
Malli: oma, vanha kunnon kruunupipo jälleen
Lanka: jämiä, ainakin Novitan Miamia ja Adriafilin Primulaa
Puikot: 3,5 mm









maanantaina, toukokuuta 05, 2014

Viikonlopun piirustuksia

Viikonlopun aikana piirtelin aloittamaani piirustuskuukautta teemalla 1 piirustus/päivä.

Tässä viikonloppuni piirustus/maalaussatoa. Ihan joka päivä en saanut kokonaista sivua valmiiksi, mutta jotain kuitenkin! Ja pääasia minulle on, että olen saanut piirtämiseni taas aktivoiduksi ja luonnoslehtiö on käden ulottuvilla lähes koko ajan :-)




Neulepuikotkin on olleet aktiivisina ja muutamia kevätpipojakin on valmistunut. Mutta niistä lisää huomenna!