Viime aikoina neulomisen ohelle suosikkijutukseni on noussut kankaanpainanta. Olen sitä jossain määrin harrastanut reilun vuoden verran, joten aloittelijaksi minua voisi siinä saralla kyllä sanoa. Mutta joku siinä on, mikä kiehtoo.... Ja tarkennettakoon että juuri silkkipaino on se mikä kiehtoo. Sillä saa niin tarkkoja kuvioita ja vain mielikuvitus on rajana niillä kuvioilla!
Tänä syksynä kuitenkin sain oivalluksen yhdistää nämä kaksi teknikkaa, siis neulomisen ja kankaanpainannan. Itse asiassa eräs ystäväni mainitsi, että oletkos kokeillut...? Ja minähän totta kai tahdoin kokeilla HETI :-)
Piti vaan ensin tehdä koetilkkuja. Niitä neuloinkin enemmän kuin koskaan olen ns. mallitilkkuja neulonut! Ei niitä kankaanpainotarvikkeita viitsi ihan yhden tilkun takia esille ottaa. Joten tylsääkin tylsempiä perustilkkuja tuli neulottua....
Ja sitten pääsin painamaan!
Ja nämä mallitilkut tietenkin sopii hyvin tiskiräteiksi, neuloin ne nimittäin bambusta / puuvillasta:
Painoinpa sitten vielä muutamia peruspaitojakin lapsille. Lapset ovat nimenneet kuvion "pikkuperunoiksi" ja pikkuperuna-paidat on meillä suosikkipaitoja väristä riippumatta. Laitoin juniorin valkoiseen peruspooloonkin pikkuperunat ;-)
Ja tytön paitaan "helmipallo"-kuvion:
4 kommenttia:
Hieno idea yhdistää neulomuksiin painanta. Nuo perunat on tosi hauskoja, niin tiskiliinassa kuin paidassakin.
Kankaanpainantaa neuleelle! Eipä olisi tullut mieleen, mutta lapuista tuli upeita!
Kerrassaan hienoja. Onko seulakankaan päällä jokin sapluuna? Itse haluaisin painaa kuvion lisäksi nimiä. Kiinnostaa kovasti sillä neulonta taitaa loppua. Vain yksi peukalo on terve ja sekin oirehtii.
Miten leikkaat noin pienet palloset tuohon helmipalloon. Vielä voisin leikellä kirurgin veitsellä vaan miten pitkään.
Vinkkejä toivoisin saavani, laitan sähköpostini osoitteen näkyviin.
Salomea: Seulan päällä ei ole mitään sapluunaa, vaan kuvio on valotettu seulalle. Siinä menetelmässä käytetään valotusemulsiota, jota voi ostaa samasta paikasta kuin seulojakin (Emo-tuotanto). Sillä menetelmällä voi painaa ihan millaisia kuvioita tahansa: itsepiirrettyjä tai vaikka valokuvasta. Helmipallot on piirretty ensin mustalla tussilla valkoiselle paperille, sitten otettu siitä kopiokoneella kopio piirtoheitinkalvolle, jonka avulla sitten valotus tehdään. Ohjeita löytyy Emotuotannon sivuilta, esim. http://www.emotuotanto.fi/vinkkikirja.pdf
Lähetä kommentti