keskiviikkona, joulukuuta 05, 2007

Dominopeitto

Tänä aamuna neuloin vielä reunuksen tuohon pikku-peittoon ja hei, sehän on valmis! Ja itse asiassa tykkään sitä kovasti, raaskinko viedäkään sitä vaunuihin kun se koristaisi olohuonettakin niin mukavasti;-) (joo, tosin se on nyt tuossa kuvattuna parvekkeen lattialla;-))

Värit miellyttää kyllä silmää, vaikkei ne menneetkään alkuperäisen suunnitelman mukaan ja lämminkin peitosta taisi tulla. Ainakin tuntui jo neuloessa tosi lämpimältä kun pidin sitä sylissä reunaa neuloessa:-)

Dominoruutu-peitto
Malli: oma, mutta ruutumalli Vivian Hoxbrolta
Lanka: Virtain Villan itsevärjätty 100 % villalanka, 200 g
Puikot: 4,5 mm
Muuta: itselle muistiin että tilkut oli 29 silmukan kokoisia aloitusreunastaan


Ja sitten pieni avunpyyntö paperinaruaskartelusta jotakin tietäville!! Tein paperinarupallon ilmapallon päälle: laitoin siis tuorekelmun ilmapallon päälle ohjeen mukaan ja kiinnittelin paperinarua decoupage-lakalla, mutta kun pallo oli kuivunut, aukot oli täynnä kuivunutta liimaa!!:-/ Laitoinko liikaa liimaa vai missä vika? Pallo näyttää tosi tyhmältä !! Apuuva! Osaako joku auttaa, voiko pallolle enää tehdä mitään vai teenkö uuden? Ja mitä pitää tehdä toisin??

10 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Peitto on tosi kaunis, kivat värit!

Susanna kirjoitti...

Kuvassa näyttää kyllä ihan kivalta toi pallo! Mä luulen et liikaa liimaa; itse olen nähnyt sellaisen ohjeen, että lakkaa/liimaa otetaan vain sormien väliin ja naru vain kastellaan sillä samalla kun sitä pyöritetään pallon ympäri. Suositeltiin myös että naru kannattaa kastella ensin jos se ei ole kovin taipuisaa. Tällä ohjeella itse tein, ja ihan hyvä tuli. Saisitkohan tökittyä vaikka kirurgin veitsellä tms aukot puhtaaksi liimasta?

TiinaR kirjoitti...

Kaunis peitto! Kivat värit :)

Anonyymi kirjoitti...

sama ohje kuin susannalla. ja mä olen tehnyt ihan puuvillanarusta, toimii silläkin tosi hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Tein juuri pallon tapettiliimalla ja kyllä sitäkin vähän ylimääräistä naruihin jäi, mutta suurin osa irtosi kun puhkaisi pallon. Ja coctailtikulla olen niitä narujen välejä vähän "huljutellut" niin on loputkin irronneet.

Ongelmallisinta minulle oli ehdottomasti sen narun saaminen siihen palloon. Lähti lipettiin koko ajan. Pallo oli tosin vähän liian pieni ja hieman soikeakin. Joku kertoi käsitelleensä narun sudilla vasta kun se on jo pallon ympärillä. Ties vaikka kokeilisi tuota tapaa, niin ei olisi koko maailma liisteriä täynnä.

satumh kirjoitti...

öö...minä tein noita papaerinarupalloja liisterin kanssa..

Pikkumyy kirjoitti...

Kauniin värinen peitto.

Helmis kirjoitti...

Mekin tehtiin paperinarupalloja, mutta liimattiin suoraan ilmapallon päälle. Liimaa ei jäänyt palloon, se lähti kaikki ilmapallon mukana.
Saiskohan sitä liimaa irrotettua jollain pehmeällä harjalla?

Kiitos vielä mukanaolosta Lapaskuussa! Todella hienoja lapasia & hanskoja teit!!

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki sun paperinarupallon tekoon! Itse olen tehnyt sen samalla tavalla kuin sinäkin, mutta en ole käyttänyt mitään lakkaa. Lakan sijasta käytin erikeepperivesiseosta. Toimii loistavasti ja meillä pallon ovat olleet jopa säänkestäviä!

Anonyymi kirjoitti...

Saman asian olen kokenut,,,liimaa jäi narujen väliin liikaa. Otin vanhan hammasharjan ja kastelin sitä hiukan veteen ja sisäpuolelta "töpsöttelin" Onnistuin saamaan melkein kaiken pois.
T.Annukka