sunnuntaina, joulukuuta 09, 2012

Lapselle lämmintä

Kokeilin tehdä pienelle ekaluokkalaiselle uuden talvimyssyn. Koska neidin kaula tuntuu aina olevan paljaana tai siis erillinen huivi/kauluri on aina oltava mukana, ajattelin että jos yhdistäisi nuo molemmat, siis myssyn ja huiviosan. Muuntelin vähän Toasty topperin ohjetta eli aloitin pääalaelta ja siitä sitten itse sovelsin mittaillen ja sovitellen.

Haaveissani oli neuloa myssy jonka alaosasta tulisi jonkinlainen tuubihuivi. Sellainen jäi kyllä vielä kehiteltäväksi, eka versiosta nimittäin tuli tällainen. Muuten hyvä, mutta koska alle ei ole tarkoitus laittaa kypärämyssyä (kuka ekaluokkalainen suostuu käyttämään kypärämyssyä...?), korvien kohdalta myssy ei ole tarpeeksi tiukka eli korviin pääse kylmä ilma. Muuten tuo olisi hyvä, eli ehkä sivujen lyhentäminen olisi auttanut. Mutta minä päätin mieluummin purkaa...

Tein enemmänkin Toasty Topperin tyylisen eli leuan alle solmittavat nauhat. Nyt vain leveämmät kuin mitä olen aiemmin tehnyt. Tein myös enemmän lyhennettyjä kerroksia ettei niskasta tullut liian pitkä ja jäisi kasaan.


Myssy istuu nyt hyvin päässä ja huivi on tarpeeksi leveä kaulahuiviksi! Se toimii!! :-)


Huivimyssy
Malli: oma, sovellettu Toasty Topperin ohjeesta
Lanka: Novita Puro, väri Ilo
Puikot: 3,5 mm, jotta neulos tarpeeksi napakkaa


Nämä ei ihan sovi myssyn värimaailmaan, mutta kun tyttö halusi kirjoneulelapaset näistä väreistä...


Punaoranssit raitalapaset
Malli: oma
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

5 kommenttia:

KirsiJ kirjoitti...

Hieno idea tuo myssy+kaulahuivi lapselle!
Kauniit lapasetkin!

Hepsi kirjoitti...

Kiva huivimyssy!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana myssy! Osaatko sanoa mitkä langat eivät kutittaisi lasta? Onko puro tarpeeksi pehmeä? Ja miten yleensä myssy kannattaa tehdä että pärjää tuulen kanssa? Yksi jolle tein villamyssyn valitteli, että tuuli tulee läpi.

Ja pahoittelut tenttauksesta, mutta olet tehnyt niin paljon kivoja vaatteita lapsille,että arvelin että osaisit ehkä vastata.

Pia Tuononen kirjoitti...

Toki saa kysellä!
Kutittavuus toki riippuu lapsesta, mutta meillä Purokin kutittaa! Lanettista olen tehnyt kaulurin josta tyttö sanoo ettei kutita.
Tuon tuulijutun kanssa olen tehnyt niin että pienemmillä kun tulee kypärämyssy aina pipon alle, se pitää tuulta yhdessä pipon/myssyn kanssa ja sitten taas isommilla kun kypärämyssyä ei tule, niin silloin vuoritan aina pipon. Se ei itse asiassa ole vaikeaa! Teen sen ohuehkosta trikoosta, joka on kivan joustavaa. Pipoon teen vuoriksi ihan vain sellaisen puoliympyrän johon otan piposta mitat. Sitten vaan sauma pyöreään reunaan ja käsin ompelen alareunan kiinni.
Minusta pipo ei sellaisenaan tosiaan tuulta pidä tarpeeksi näillä leveysasteilla ja lämpötiloilla;-)

Kutookutoo kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä! Aloin jo luulla että teen jotain väärin, jos muiden villapipot sellaisenaan pitää tuulta :).
Trikoovinkki on todella hyvä. Pitää tästä mennä penkomaan lankavarastoja, olisiko Lanettia tullut joskus hankittua.

Kiitos :)