maanantaina, marraskuuta 25, 2013

Jouluajatuksia

Lumentulon myötä sitä alkaa vähitellen päästä mukaan joulufiiilikseenkin. Tosin tiedän, että jos vasta tässä vaiheessa vuotta alkaa ajatella itsetehtyjä lahjoja, niin siitä ei ehkä hyvää seuraa...

Kirjoneuleidea jysähti päähän ihan varoittamatta ja lankoja pitikin sitten ostaa isompi satsi. Kuvittelin (taas), että kyllähän sitä Novitan langoistakin saa koottua ne värit mitä tarvitsen, mutta kaikkea kanssa! Eihän Nallessa ollut edes peruspunaista. Muutaman löysin Novitalta ja loput sitten Sandnesin Smartia (ihanan laaja värikartta!!) Näistä rakentuu jotain värikästä lapsille ja ehkä muillekin. Olen ihan kirjoneuleen lumoissa :-)Ideoita olisi muutenkin itsetehtyä joulua varten niin paljon! Olisi niin kiva kokeilla kaikkea uutta, mitä netissä pyöriessä on silmiin osunut.

Tässä muutamia suosikkejani:

Pakettikortit: Kierrätystä edellisen vuoden joulukorteista - ja miksei uusistakin, peruskorttejahan saa tosi halvalla vaikka askarteluunkin!

Paperinen tähti, jonka ohjeet aina unohdan, vaikka olen näitä tehnyt. Täällä on hyvä ohje!

Kivoja pikkukuusia. Näitä voisi kokeilla lastenkin kanssa :-)

Ja kun lapset tykkää tehdä hamahelmillä kaikenlaista, voisi laittaa lapset tekemään näitä ;-)

Vähän erilaisia joulupipareita ;-)

Kun vain tulisi suojalunta, tällainen lumimato olisi kiva tehdä lasten kanssa!

Ja jos ei jaksa tehdä isoa piparitaloa, niin sitenhän voi tehdä paljon pieniä! Oikeasti: mitä isompi piparitalo, sitä helpompi se on tehdä. Pienet on ihan kauheita koota. Mutta nuo pienet on vaan niin ihania :-)

Mutta jos en ehdi noista mitään, aion ainakin kokeilla lumiukkosoppaa!

2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Upeita lankoja, ja monta mukavaa ideaa:)

seijap kirjoitti...

Kivasti olit ideat kerännyt talteen.