tiistaina, syyskuuta 29, 2015

Vuoritetut lapaset

Se ei ole pikkuinen täysikuu pienissä lapasissa vaikka siltä vähän näyttääkin ;-) Tein juniorille lapaset - muttei ihan tavalliset. Nyt kun alkaa olla jo kylmää, pitää olla lämpimät lapaset, mutta ne pitää olla silti sen verran ohuet, että leikkimään pystyy. Ei siis mitkään paksut tumput.

Siispä ratkaisu on kerrokset! Kaksi ohutta kerrosta on lämpimämpi kuin yksi paksu, minä ainakin olen sitä mieltä :-) Ja näissä lapasissa on lämmikkeenä ohuehko vuorikerros.


Vuoritetut lapaset
Malli: oma
Lanka: Itsevärjätty 100 % villalanka ja tummanharmaa Novita Nalle
Puikot: 3 mmTästä kuvasta näkyy miten neulominen eteni. Neuloin ensin ihan normaalin peruslapasen tummanharmaalla Nallella. Sitten poimin silmukat ekasta sileästä kerroksesta. Samalla lisäsin joka puikolle 1 silmukan, koska muuten päällikerros puristaisi vuorikerroksen liian tiukaksi. Kun oli neulottu vähän vielä tämän jälkeen, kannatti muuten päätellä aloituslanka, koska muuten se olisi jäänyt liian hankalaksi päätellä.


Peukalolle piti tietysti tehdä aukko ihan normaalisti paitsi että leveydessä 1 silmukka enemmän.


Jos haluaa päästä vähän helpommalla, peukalon voisi neuloa jo tässä vaiheessa, koska silloin peukalon aloitus- ja lopetuslankojen päätteleminen sujuu helpommin kun päällilapasen kärki on vielä auki.

Ei sen vaikeampaa :-)


Itsevärjätty lanka muotoutui mukavasti raitaryhmiksi ihan itsestään. Siihen olen erittäin tyytyväinen, koska kirjavilla langoilla on taipumus läikittyä neulottuna. Mutta tässä oli sen verran pieni silmukkamäärä, että kuviosta tuli kaunis :-)


2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Noissa lapasissa ei lasta leikeissä palella.

Hepsi kirjoitti...

Tulipa kivat ja lämpimät lapaset! =)