sunnuntaina, syyskuuta 29, 2013

Lapaskokeiluja

Idean toteutus neulottuun muotoon voi olla yllättävän vaikeaa, sen olen huomannut viime viikolla kun yritin saada tiettyä kuviota puikoille! Ulkoillessani kaupungilla ihastuin siihen väri- ja muotoyhdistelmään, minkä näin monta kertaa syksylehtien pudottua asfaltille: ihania oransseja ja keltaisia kuvioita mustalla pohjalla. Mutta kun hyvää lehden muotoa ei meinannut millään löytyä :-/

Jonkinlaiseen lopputulokseen kyllä päädyin, mutten ole ihan tyytyväinen siihen. Luonto tekee sen kuitenkin paremmin ja kauniimmin kuin minä;-)

Tässä eka versio syksylehdistä asfaltilla (tuo turkoosi toisella puolella on peukaloaukon apulanka vain)

 Ei huono, mutta kokeilin muutakin...


Tässä sellainen pihlajanlehtimäinen kuvio, mutta ei hyvä... Ehkä toimisi yksivärisenä muotona paremmin, mutta kun olin päättänyt haluta monivärisiä lehtiä, kuten syksyn lehdet on... Kuviot on toisilleen peilikuvia mutta ei kyllä oikein näytä siltä...


Tässä vähän samantyyppinen kuin edellinen, mutta symmetrinen. Muuten hyvä mutta nuo mustat erottuu lehden rangan sivuilla hassusti ;-)


Lopulta päädyin tähän malliin,  kun oikeasti kyllästyin purkamaan ja purkamaan kun ei täydellistä muotoa löytynyt! Lankoina käytin mustaa Nallea ja TaikaNallea, sitä vihreänkeltakirjavaa väriä. Se oli lähinnä syksyn lehtien väriä noista Nallen valikoimista, mutta siinä oli huonona puolena se liian tumma vihreä. Se oli liian lähellä pohjaväriä mustaa ja ärsytti aina kun se osui vielä juuri sellaiseen kohtaan lehteä, jossa olisi juuri pitänyt lehden muoto erottua eikä kadota taustaan :-/

Tämä malli on myös liian symmetrisen "ruudullinen", jota en kuitenkaan tavoitellut! Näistä tulee kyllä lapaset, mutta sen täydellisen muodon hakeminen jatkuu vielä. En aio vielä luovuttaa ;-)

Aion kokeilla myös muita kirjavia lankoja, Ravelrystä sain vinkiksi kokeilla ainakin TeeTeen Pallasta tai Opalia. Niitä siis seuraavaksi hankkimaan;-)6 kommenttia:

MB kirjoitti...

Minusta tuo lapasmalli on hyvin kaunis ja onnistunut, vaikka ymmärränkin, että sinulla ehkä oli orgaanisempi sommittelu mielessä. Minusta kirjoneulelapasiin kuitenkin sopii hyvin tuollainen säännönmukainen malli. Kiva, kun teit suunnitteluprosessin näkyväksi - se on aina kiinnostavin osa.

Narukerä kirjoitti...

Todella kaunista jälkeä kaikki kokeilut, vaikkakin alin kuva oli eniten mieleeni. Nuo lehtien väreilevät värithän olivat just eikä melkeen kuin iltasella ulkoillessa voisi nähdä. ;)

Jään innokkaana odottelemaan näitten valmistumista!!

kosotäti kirjoitti...

Upeita malleja kaikki,kaikista tulee hyvin syksyn lehdet mieleen.

Tiia N kirjoitti...

Hurjan kauniita vaihtoehtoja nuo kaikki!

Kainis kirjoitti...

Tykkään tuosta ekasta mallista, ihan lehden näköinen.

Tiina kirjoitti...

Eka ja kolmas on mun silmääni just hienoja! Kehittele vaan, ohje kyllä kiinnostaa :-)