keskiviikkona, lokakuuta 08, 2014

Pienoismalliviikko

Viime viikolla koulussa oli pienoismalliviikko ja voisinpa sanoa että se oli tässä koulutuksessa ehdottomasti mukavimpia osioita. Harmillista vaan ihan liian lyhyt! Juuri kun pääsi vauhtiin, se loppui. No, onneksi kotona voi jatkaa vastaavia askarteluja :-)

Tarkoituksena oli siis rakentaa pienoismalli haluamastaan todellisesta tai epätodellisesta tilasta mittakaavassa 1:20. Halusin ehdottomasti rakentaa todellisen tilan, koska halusin hyödyntää pienoismallia siten, että voin tulevaisuudessa kokeilla huoneeseen eri järjestyksiä ilman että tarvitsee raahata kirjahyllyä tai sohvaa paikasta toiseen.  Minihuonekalujen siirto on huomattavasti helpompaa ;-) Huonekalut on siis myös oikeassa mittakaavassa, tuota viherkasvia lukuunottamatta...

Valitsin siis kohteeksi oman olohuoneemme ja tällainen siitä tuli:


Huoneen seinät ja lattia rakennettiin kapa-levyistä. Tapetti on ihan oikeaa tapettia, melkein jopa sama kuin olohuoneessamme on oikeastikin, Parketti on netistä tulostettu. Huonekalut ja muut jutut on sitten askarreltu vaihdellen eri materiaaleista mistä kulloinkin sai aidon näköisen lopputuloksen.

Ikkuna-aukot on leikattu ja niihin on tulostettu kalvolle maisema, joka on sitten kiinnitetty aukon ulkopuolelle. Maisema tekee huoneesta todellisemman tuntuisen.


Kosketinsoitin on tehty kapa-levystä, pahvista ja paperista. Koskettimet piirsin ohuella mustalla tussilla. Miniryijy oli helppo tehdä: pahville liimasin pieniä villalangan pätkiä ja ryijy oli hetkessä valmis ;-)

Kirjahylly on tehty kapa-levystä. Levyn huokoisuus vähän häiritsee leikkauskohdissa silmää, muttei voi mitään! Hyllyihin olisi ehkä voinut käyttää pahvia, olisi siten saanut vähän keveyttä rakenteisiin. Laatikot ja kaappien ovet on ihan vain piirretty mustalla tussilla ja vetiminä on pienet pitkulaiset helmet. Tässä ei vielä kirjoja näy, mutta niitä liimailin aika paljon, kuten lopullisesta kuvasta näkyy :-)


Sohvan ja nojatuolin rakentamiseen meni monta tuntia, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen! Ne näyttää aika oikeanlaisilta :-)


Tässä sohvan rakenteita. Paljon piti liimailla ja pyykkipojilla pitää liimauksia kiinni kunnes kuivuivat:-)3 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Upea työ,hienosti toteutettu, on noissa huonekaluissa ollut näpräämistä

Tahruska kirjoitti...

Vitsi että ovat hienoja!

Anonyymi kirjoitti...

VAU!