maanantaina, syyskuuta 25, 2006

Kolilla neulomassa;-)

Syksyinen lomaviikko Kolin maisemissa on nyt vietetty ja kyllä se teki hyvää! Säät olivat ihanat ja luonnossa liikkuminen virkisti mieltä:-) Tässä muutama kuva:


Kolin huipulla oli hieman sumuista, mutta se tekikin maiseman aika jännän näköiseksi.


Pielisen rannassa oli kesäisen lämmintä vaikka oli jo syyskuun loppu!


Mustikoita riitti metsissä, ei tuntunut olevan tietoakaan mistään kuivasta kesästä! Todella makeita ja herkullisia mustikoita - helppo kerätäkin kun lehdet olivat suureksi osaksi jo pudonneet varvuista;-)

Ennen lomalle lähtöä sain juuri sopivasti huivivaihtohuivinikin, kuten siitä ohimennen mainitsinkin. En ehtinyt sitä edes kuvata, niin viime tipassa se tuli, mutta tässä vihdoin kuva huivista. Lanka on Austermannin Kokonia ja ihanan pehmeää raakasilkkiä:-) Huivin ohje on Knittystä, Ella nimeltään. Kiitos!
Mutta sitten omiin neuleasioihin, ehdin toki neuloakin reissun aikana. Automatkat on aina hyvä käyttää neulomiseen ettei pääse tylsistymään;-) Ennen lomalle lähtöä tosin piti tarkkaan suunnitella miten paljon lankaa ja tarvikkeita tulisin tarvitsemaan viikon aikana. Viikko on kuitenkin pitkä aika ja oli yllättävän vaikea arvailla miten paljon ehtisin neuloa. Onneksi Joensuustakin saa lankaa, vaikken Joen Lankaan päässytkään tutustumaan (aika tuskallista ajaa vain kerran autolla ohi ja silloinkin kauppa oli kiinni!), Prismasta nappasin varmuudeksi yhden kerän Raita-lankaa ja se muotoutui heti tällaisiksi:


Neuloin 7 veikan raitalangasta itselleni sukat, jotka nimesin puolukkasukiksi. Niistä tuli mieleen syysauringossa kypsyvät puolukat. Ja nimen lisäkehittelyä tuli kun lähdin kuvaamaan sukkia Pielisen rantaan - niistä tuli Pielisen puolukkasukat:-) Valitsin suhteellisen helpon mallin, jotta pystyin aina neuloessa keskustelemaankin sujuvasti;-) Malli on ihan oma ja koostuu lisätyistä ja kavennetuista silmukoista. Tuli tosi mieluisat sukat!


Pielisen puolukkasukat
Malli: Oma, neulottu kärjestä alkaen
Lanka: 7 veljestä raita
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot


Vauvantossut
Malli: kirjasta Socks, socks, socks
Lanka: 7 veljestä, raita
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot

7 veikkaa jäi vielä sen verran että sain neulottua pikkuiset vauvantossut. En tiedä vielä kenelle nämä menevät, mutta eiköhän tällaisille joku kohde löydy, viimeistään jouluna. Ohje on sama kuin näissä tossuissa, eli vauvantossut kirjasta Socks, socks, socks.

Seuraavaksi puikoille pääsi Noro-huivi. Kotoa lähtiessä nappasin mukaan 2 kerää Noro Kureyonia ja 6 mm puikot ja malli oli vanha tuttu, eli huiviohje, jota käytin Ranskanpastillihuivissa. Ohje löyty täältä. Koska lanka oli paksua, loin vain 20 silmukkaa, ja huivi oli valmis ennen kuin huomasinkaan! Huivista tuli tosi ihana ja sopii loistavasti uuden syystakkini kanssa pidettäväksi (niin, olen saanut hankittua sen tosi mieluisan syystakinkin itselleni!)

Noro-huivi
Malli: oma
Lanka: Noro Kureyon, en muista väriä, n. 80 g
Puikot: 6 mm
Muuta: Ihana neuloa, ihana huivi, tästä pidän, ihanat sävyt!!Seuraava projekti oli taas sukat, koska halusin päästä kokeilemaan omia kool-lankojani. Sukista tulikin ihan kivat, vaikka vähän epäilin miten tuo ärhäkkä sinisen turkoosi sopii kirkkaanpunaisen kanssa.... Kivat kotisukathan näistä tuli!


Kool-sukat
Malli: oma, vaikutteita jostain, en muista.. Jotain samaa ainakin kuin Nukkumaijan unisukissa. Neulottu kärjestä alkaen.
Lanka: itsevärjätty 7 veikka
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot

Mukavasti sain pikku neuleita loman aikana valmiiksi, ja lisäksi valmistui vielä jotain pientä SNY:lleni, mutta siitä ei hiiskuta mitään;-)

Viikkoni alkaa suurempia neuleita jatkaessa eli puikoilla on ruskea palmikkopusero, harmaa alpakkaneule sekä poncho (jonka ekaksi ajattelin saada valmiiksi)! Pohdin myös osallistumista Langattomaan Lokakuuhun, mutta se on sen verran iso päätös, että pitää vielä miettiä;-))))

Ei kommentteja: