maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Puikoille töitä!

Vihdoinkin sain puikkoni hommiin eli nyt puikoilla on taas useampikin neule - ja johan helpotti;-)

Itse asiassa kaikki kävi kuin itsestään... Lähdin lauantaina kävelylenkille ostamaan lankaa erästä tilaustyötä varten ja silloin mieleeni tuli poiketa myös Anttilan kautta katsomassa olisiko kevään Novita-langat jo myynnissä. Ja olihan ne:-) En voinut vastustaa ihania kevään vihreitä sävyjä ja ostoskoriin hyppäsi nyt aluksi 1 kerä sinivihreää Jättiraitaa ja 5 kerää vihreää Samosta. Ja niiden käytökohdekin oli niin selkeänä mielessä, että tiesin ettei ne jäisi kaappiin marinoitumaan...



Jättiraidasta teen sukat itselleni suunnilleen samalla mallilla kuin aikoinaan Pielisen puolukkasukat. Tällä kertaa neulon kuitenkin varren kokonaan mallineuleella eikä sileää ole varressa ollenkaan. Malli taitaa jokseenkin muistuttaa Jaywalkereita (en tiedä kun en ole niitä neulonut, vain katsellut muiden tekemiä ja malli näyttää aika samalta).



Samoksen uudesta vihreästä sävystä näin heti, että siitä tulee naperolle neuletakki. Ihana vihreä, mutta ei ihan sellainen väri, jota osaisin itse pitää päällä, mutta tällä tavalla pääsen kuitenkin neulomaan tuota ihanaa sävyä. Neuleen malli on omasta päästä ja lisäksi katselin vähän ideoita Epsteinin reunakirjasta. Takkiin tulee siis helmaosaan sileään kohtaan koristeluja reunakirjan ideoilla, mahdollisesti valkoisella tai pinkillä. Nyt takista on valmiina jo takakappale ja toinen etukappale etenee vauhdilla - kiitos paksujen puikkojen ja vähäisen silmukkamäärän:-)

Lisäksi tietty puikoilla on isohko neuletakki harmaasta Isoveikasta - mikä on tylsä neule mutta haluan silti sen tehdä. Siis se on aloitettu jo aiemmin, siitä on kerrottu enemmän tässä postauksessa.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mallineule sukissa! olisiko mahdollista saada ohjetta?