keskiviikkona, huhtikuuta 09, 2008

Novita Muksu

Risulintu antoi blogilleni tällaisen tunnustuksen ja kiitän kovasti, mutten halua luetella vastavuoroisesti blogeja mihinkään järjestykseen, kuten jo aiemmin totesin! Kaikista blogeista löytyy jotain hyvää, ja eri päivänä eri blogit on kivoimpia:-)


Tässä tämän päivän ostos:

Mietin kyllä kaupassa että ostanko vai ei, aika pitkään itse asiassa, kun tuntui että tarvitsenko sitä oikeasti, mutta ostin nyt sitten kuitenkin. Kotona lehteä selaillessa kyllä taas ärsytti sama mikä usein muutenkin kotimaisissa neulelehdissä, ja etenkin Novitassa: "helppo ja nopea", "sopii aloittelijalle" jne. Toki niitäkin pitää olla, mutta kun melkein kaikissa luki jotain vastaavaa! Olenko vain nirso vai mitä mieltä muut olette?


15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei otit osaa vaihto kuoreen kiiltokuvat ja tarrat ..
Tarvitsisin vielä sinun osoite tietosi.
Laitatko sähköpostiini löytyy sivultani sieltä vasemmalta ylhäältä.

Anonyymi kirjoitti...

Jeps, sama täällä, en oikein jaksa innostua ohjeista joissa mainostetaan helppoutta tai aloittelijoille sopivaa. Luen yleensä sen yhtäkuin tylsänä:) Sama vaiva on aika monessa kotimaisessa neulekirjassakin. No kai sitä pitää ohjeita olla monentasoiselle, mutta etenkin novitassa tuntuu, että niillä ns. aloittelijoiden neuleilla vain täytetään lehteä.

TiinaR kirjoitti...

Minä en siihen kinnittänyt huomiota (ehkä siksi kun minulle helpot ohjeet on plussaa), mutta lehti muutoin oli mielestäni kiva. Täynnä tosi mukavia ohjeita joita aionkin meidän neidille toteuttaa :)

Jenni kirjoitti...

Et ole nirso, multa jäi hyllyyn koko lehti.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen yrittänyt ostaa tuota ekstraa, mutta en ole vielä onnistunut löytämään (muutama Anttila ja jokunen muukin Novitan lankoja myyvä paikka kurkattu). Minua on myös ärstyttänyt nuo "helpot ja nopeat" ohjeet. Toki niitäkin täytyy olla, mutta välilä tuntuu, että varsinkin lehdissä on pelkästään niitä, tai ainakin niillä lehtiä mainostetaan. Mielenkiintoisemmat ohjeet pitää siis metsästää netistä ja kirjoista, mikä onkin kivaa varsinkin silloin, kun printteri ei toimi. Tosin tämänhetkisellä aivotoiminnalla ne helpot ohjeet sopivat minulle aivan hyvin. Mutta siis sekavahkon selityksen jälkeen mielestäni lehdissä pitäisi olla niin helppoja ja yksinkertaisia ohjeita kuin vaikeampia kirjo-, pitsi- ja palmikkoneuleitakin.

Pia Nore kirjoitti...

Kiva kuulla etten ole ainoa joka kaipaa haastaviakin ohjeita etenkin Novitaan!

Ja totta: niillä helpoilla ohjeilla lehtiä juuri mainostetaan - entäs se suuri joukko joka myös kaipaisi haastavia ohjeita suomeksi? Onneksi on ainakin Ulla-lehti, mutta kyllä niitä paperiversioitakin pitäisi olla:-)

Outi kirjoitti...

Mä komppaan täällä edeltäjiä - kyllä neuleissa pitää olla jotain muutakin kuin helppoutta ja nopeutta - sellaiset neuleet kun näyttävät useimmiten vähän tylsiltä... Mä ainakin tykkään, että pitää olla vähän haastetta:) Mutta varmasti tollekin lehdelle on vankka kannattajakuntansa - mä lopetin tilauksen jo vuosi sitten kypsähdettyäni.

Anonyymi kirjoitti...

Et ole ainoa. Tosin en minä helppojakaan ohjeita vastusta, ja esimerkiksi tuossa Muksu-lehdessä söpö puputyyny taitaa päästä puikoille... Mutta liika on liikaa, varsinkin kun ne haastavat ohjeet puuttuvat melkeinpä kokonaan.

Kaisa kirjoitti...

Neule on aina neule, ainoastaan rannekkeet ovat helpot ja nopeat. :)

Maaseudun Tulevaisuudessa oli noin viikko sitten aukeaman juttu käsityöharrastuksen noususta. Siinä joku haastateltu käsityöyrittäjä moitti, että ihmiset elävät tarvikepakettikulttuurissa: he haluavat ostaa valmiin tarvikepaketin, josta syntyy "helppo ja nopea" työ. Ja sitten kauhistelevat käsityöläisten tuotteiden hintoja.

Taija K kirjoitti...

Joo, ainaoikein huiveja tai sileällä neuleella tehtyjä huiveja, pipoja, lapasia yms. syntyy ihan ilman ohjettakin.

Kuten muutkin ovat sanoneet, helppojakin ohjeita täytyy olla, eihän aloittelijaa saa pelästyttää baijerilaissukilla, mutta pitäisi ottaa huomioon kaikki tasapuolisesti. Yksi-kaksi helppoa ohjetta riittää, keskivaikeita valtaosa, ja sitten pari erittäin haasteellista. Neulon itsekin helpohkoja neuleita paljon, mutta siltikään en välittäisi maksaa niiden ohjeista. Esim. Novitan ohjeet voisivat minusta olla maksutta netissä kaikkien nähtävillä, koska niillä kuitenkin myydään Novitan lankoja! Tämä on varmaan yhtä radikaali (lue: liian radikaali) ehdotus kuin maksuton joukkoliikenne ;o)

seijap kirjoitti...

Minula on jäänyt vielä muksuekstra kauppaan. Mielestäni lapseni ovat vielä muksuiässä mutta ei siellä enää ollut tokaluokkalaiselle sopivia kokoja. helppous minuakin tuppaa ärsyttämään.
Lukiko tosiaan sopii aloittelijalle? Novitassa kun yleensä lukee ALOITTELIJOILLE, tulee sellainen olo, että tota en ainakaan sitten edes halua tehdä. Noin 20 vuotta olen Novitaa tilannut aina kun se on tullu t ja toistavathan ne mallit itseään.

Ihana kun jaksat Ullaan kirjoittaa ohjeita. Nyt on puikoilla Holvit-huivi ja kyllä kai se Kaarna-neule olisi pakko ottaa puikoille, kun se on niin ihana. KIITOS!

Hanski84 kirjoitti...

Tuo helppouden ja nopeuden korostaminen tuntuu olevan muutenkin muotia nykypäivänä - ulkomaisissa (bestseller) neulekirjossakin tehdään paksuista langoista nopeasti valmista ja korostetaan että sopii aloittelijoillekin.

Onhan se tärkeää että näitä perustaitoja opettavia ja niiden pohjalle suunniteltuja ohjeita on tarjolla, mutta monipuolisuus on valttia - kaikille jotakin, myös edistyneille ja haastetta kaipaaville tulisi olla myös lehtiohjeita ja ohjekirjoja. Kaikilla ei ole aikaa (eikä silmääkään) hienojen mallien suunnittelemiseen itse.

Yritän tuoda esille useiden neulojaryhmien tarpeita, en mollata ketään. Lasken itse kuitenkin olevani vielä semmoinen edistynyt alkaja =D

Limeadine kirjoitti...

Mulle ei ole niin väliä onko helppo vai vaikea ohje, eikä silläkään ole väliä onko nopea vai hidas tehdä. Novitassa mua enemmänkin kummastuttaa mallien jatkuva samankaltaisuus, eikä mallit ole kovin ajan hermollakaan. Novitan lankoja kyllä käytän useinkin.

Kokeilin Novita klubia sen pari viikkoa, jonka ilmaiseksi saa käyttää, enkä löytänyt yhtään mallia, jota haluaisin tehdä, kun kaikki oli jotenkin tylsiä ja jossain omituisessa neulemuotimaailmassa, jolla ei ole mitään tekemistä muun muodin kanssa! Joten enpä sitten liittynyt klubilaiseksi.

Tulipas tilitys... :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Nirso olen kait sitten minäkin.. selasin lehden kaupassa pari kertaa läpi, eikä siitä löytynyt mitään uutta ja kivaa, niin jätin sinne. Mä olen novita-lehden peruuttanut jo pari vuotta sitten, kun musta kaikki mallit oli niin tönkköjä ja tekaistuja, enkä ikinä löytänyt itselleni mitään neulottavaa.. ;oP

Anonyymi kirjoitti...

Ostin kyllä Muksuextran, mutta en usko, että siitä tulee montaa neuletta toteutettua. Kiva, että sellainen on ilmestynyt, mutta eikö nyt lapasta ja villasukkaa olisi voinut tehdä uudella mallilla? Novita valitettavasti toistaa itseään ihan liikaa. Sinne pitäis saada uusia suunnittelijoita tai nykyisten pitäis opetella ajattelemaan "laatikon ulkopuollelakin". Parhaita lastenneuleita löytyy kyllä blogeista ja ulkomaisista lehdistä. Tässähän olis ihan selvästi markkinarako lastenneuleiden ohjeille...