lauantaina, syyskuuta 29, 2018

Lapaset pienelle tytölle

Vähitellen käsi on kestänyt neulomista, tosin kivun jälkeen pistokohtaan tuli sitten niin armoton kutina, että neulominen tuntui olevan hankalaa vielä sittenkin ;-)

Pääsin kuitenkin käsiksi keskeneräiseen neuleeseen, joka on jo edennyt toiseen lapaseen asti.


Lapasen kuvio on vanha tuttu Haaviston 100 Kansanomaisista lapaskuviomalleista. Sieltä löytyy näitä ihania perinteisiä malleja, jotka useimmat on hyviä juuri siksikin, ettei niissä ole liian pitkiä langanjuoksuja. Lapasissa etenkin on kurja jos sormet alkavat tarttua langanjuoksuihin.

Näitä lapasia neulon ns. Joulun Lapsi-paketteihin. Eli täältä löytyy lisää tietoa kyseisestä hyväntekeväisyystempauksesta. Näiden pakettien kokoamisesta on minulle tullut jo monivuotinen perinne, on mukava koota paketteja ja miettiä mitä mukavaa niihin voisi keksiä. Ja pienten asusteiden neulominen on tietysti niitä mukavimpia osuuksia siinä pakettien kokoamisessa. Hyvä mieli tulee itselle kun pystyy edes yhdelle lapselle antamaan hyvän mielen jouluna. 

Täällä on tarkempia ohjeita, jos joku lukijani innostuu myös tekemään paketin - yksikin on jo paljon! Haluankin itse asiassa haastaa jokaisen lukijani tekemään edes yhden paketin :-) Nämä videot eivät kyllä jätä ketään kylmäksi, minulla ainakaan tulee kyyneleet silmiin kun katson näitä dokumentteja.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin minäkin tuota lapasmallia nyt sinun kuvan innoittamana, tosi kiva ja helppo😊

Otan haasteen vastaan ja teen edes pari lasta onnelliseksi. Olen muutamana vuonna ollut mukana, nyt vain olin jotenkin ajatellut jättää väliin, sait minut taas innostumaan hyvästä asiasta.
T.Maria

Pia Nore kirjoitti...

Hienoa! Jos yksikin Joulun lapsi-paketti tulee lisää jollekin tämän blogin takia niin olen iloinen :-)