keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Neulepläähiä hoidellen

Kun ei neulominen oikein suju, niin onneksi syksyllä voi tehdä paljon muutakin:

Tosin nautin enemmän näiden keräämisestä ja liikkumisesta syksyisessä metsässä kuin sitten siitä syömisestä. No, kyllä muutama kanttarellikastike vuodessa menee uusien perunoiden kera ihan hyvin:-)

Metsässä kulkiessa huomasin myös samettijalka- ja seitikkikauden alkaneen (huom, värjärit!!), sain molempia muutaman, jotka laitoin pakastimeen odottamaan lisää samanlaisia:-) Näillä sateilla kyllä lisää tuleekin pian...


Toinen hoitokeino neulepläähiin - lankojen värjäys:

Yllä erilaisia kokeiluja pietaryrtillä, eli ylimpänä kasvin vihreä osa kuparilla höystettynä, alempana pelkillä kukinnoilla värjättyä. Alin oli kukintojen jälkiliemi, joka jäi aika haaleaksi, mutta kaikenlaisia sävyjä kyllä tarvitaan kun kirjoneuletta lähtee neulomaan! Kaikissa esipuretus alunalla.

Neulepläähistä huolimatta olen saanut jopa jotain valmista: syksyksi uudet sukat itselleni uudesta Nallen väristä, jota piti kokeilla sen mukavan syksyisen värinsä takia. Sukista tuli tosi nätit, mutta neulominen oli uuvuttavan tylsää, kun tein ihan vaan sileää oikeaa, jotta kuvio erottuisi parhaiten... En ehkä kyllä toisia tee - paitsi loppulangasta naperolle samanlaiset, mutta ne on onneksi huomattavasti pienemmät:-)

Four Seasons-sukat
Malli
: perussukka
Lanka: Nalle Four Seasons Syksy, n. 100 g
Puikot: 3,5 mm
Muuta: plussaa langassa oli se että siinä ei olut yhtään solmuja ja sukista tuli täsmälleen samanlaiset kun aloitin samasta kohdasta

Lopuksi vielä muistutus: lankoja on edelleen myynnissä, jos jotain kiinnostaa täydentää lankavarastoaan:-)

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Värjäys on tosiaan hyvää ajanvietettä, jos neuleplääh vaivaa. Hyvä tietää, että sienikausi on alkanut. Näin sateisilla keleillä kyllä sienet kasvavat.

Ripsu kirjoitti...

Nyt oot kyllä onnistunut loihtimaan niin ihania vihreitä, että mä oon ihan kade!