maanantaina, elokuuta 04, 2008

Lankaa tulossa!

Lankamyyntiä on taas tulossa tänne, kunhan saan langat kuvattua! Joukossa myös kasvivärjättyjä lankoja!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miun blogissa on siulle jotakin.

ihanasonja kirjoitti...

Ajattelin kasvivärjäyksen olevan periaatteessa yhtä helppoa kuin kool-aideillakin värjäys, mutta taisin olla lievästi sanottuna aika väärässä ja ehkä vain toivoa liikoja. Blogisi kautta olen innostunut tuohon kasvivärjäykseen niin paljon, että pitäisi päästä kokeilemaan. Osaisitko opastaa jollekin hyvälle nettisivustolle, jossa olisi hyvät ohjeet aloittajalle kasvivärjäyksen suhteen? Tai tietäisitkö kenties jonkin hyvän kirjallisen opuksen nimen?

Pia Tuononen kirjoitti...

ihanasonja: minusta kasvivärjäys on yhtä helppoa kuin koolaidaaminenkin, vaikkakin ehkä hieman enemmän kärsivällisyyttä vaativaa kun liemiä pitää keitellä niin kauan, joten en ehkä osaa asennoitua asiaan niin kuin sinä;-) Olen aika pitkälti ns. itseoppinut ja olen ohjeita etsinyt sieltä sun täältä. Mitään kaiken kattavaa opaskirjaa tai nettisivua en ole löytänyt:-(

Mutta ekaksi opastaisin sut Ullan sivuille, olen itse kirjoittanut sinne kasvivärjäyksestä artikkelin (http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_kasvivarjays.html)
Se mitä olen oppinut sen kirjoittamisen jälkeen on että puretuskin voi olla ihan hyödyllinen, silloin en jaksanut lankoja purettaa etukäteen. Mutta värjäys kyllä onnistuu ilmankin kuten Ullassa mainitsin.

Peruskasvivärjäyskirjat on ihan hyvä aloitus ja kyllä se itseopettelukin ihan ok tapa, ainahan jos tulee liian laimea väri, vyyhdin voi värjätä uudelleen!:-)

Onnea kokeiluillesi!:-)