maanantaina, marraskuuta 17, 2008

Valmiita ja keskeneräisiä

Tässä koko ryhmäkuvassa vielä viikonlopun aikana viimeistellyt pipot, eli tuo tummansininen on blogattu jo aiemmin, mutta muut on uusia. Pikapipoja kaikki, eli parissa tunnissa valmistuvia. Myyntiin menossa kaikki.


Pipot
Malli: Karkauspäivän pipo
Lanka: Novita Fiesta/Karuselli, kukin alle 100 g
Puikot: 6 mm

Sinisiin oli lankaa varattu kaksi kerää, niin että pipolle sai pariksi myös huivin. Molemmissa huiveissa on aika aivotonta neulosta eli ainaoikeaa ja välillä pidennettyjä silmukoita kerroksen verran. Sillä tavalla sai 100 g lankaa riittämään edes jotenkuten huiviksi.Seuraavista sukista voisi kertoa että ne on "tavalliset sukat - epätavallinen tarina". Eli ne on ihan tavalliset Bambinosta neulotut lasten sukat... Mutta lanka kotiutui meille niin, että napero sai jonkinasteisen uhmakohtauksen lankaosastolla Anttilassa, eli hänen piti saada ehdottomasti juuri se vaaleanvihreä Bambino-kerä (ehkä hieman epätavallinen paikka uhmakohtaukselle, mutta neulojan lapsestahan tässä nyt on kyse...). Yritin sanoa, että meillä on kotona lankaa vaikka kuinka paljon ja tuollaistakin väriä (no, ei ehkä ihan...), mutta ei vaan auttanut! Kysyin mitä siitä pitäisi tehdä, kun ei nyt lankaa vaan siksi osteta että kerä näyttää kivalta (eikö...?;-)). Ja naperohan vastasi topakasti että "unisukat". No, mitä muuta olisin siinä vaiheessa enää voinut kuin ostaa langan?! Jos 3-vuotias osaa valita mieleisen kerän hyllystä ja vielä osaa kysyttäessä kertoa mitä haluaa siitä hänelle neulottavan, niin siinä menee aika sanattomaksi;-) Eihän sitä aina itsekään osaa sanoa ostamistaan keristä mitä niistä aikoo neuloa...

Unisukat
Malli: perussukka
Lanka: Novita Bambino
Puikot: 3 mm

Nyt alkaa erilaiset tilaustyöt olla aika kivasti neulottuna, siis ne jotka pitäisi saada valmiiksi ennen joulua. Pari nukenvaatetta on vielä ideoitavana ja toteutettavana, mutta ne jätän vielä hautumaan.

Olen siis aloittanut ihan itselle jotain ihanaa:
Mallitilkkua on syntymässä palmikoiden kera Tallinnasta ostetusta langasta... Lanka (Cervinia Calzetteria) vaikuttaa suht kivalta neuloa, ehkä hieman nitisee puikoilla, mutta en anna sen haitata: langassa on 70 % villaa, joten eihän se voi nitistä puikoilla, eihän?


Toinen keskeneräinen on kirjoneulelapanen Lapaskuun kunniaksi (tämä ehkä jää ainoaksi Lapaskuun tekeleeksi, mutta pitää nyt ainakin yhdet neuloa!). Tykkään mallista, joka on yllättävän vaikea, eli tarpeeksi haasteellinen, vaikka näyttääkin helpolta. Ja Colorit kyllä sopii kivasti kirjoneuleisiin, yksinään niistä kun ei ole oikein mihinkään.


10 kommenttia:

puikkotiikeri kirjoitti...

Ihana tuo lankahylly - uhmakohtaus kertomus. Meilläkin 4v tässä taannoin oli mukana lankakaupassa. Tarrasi siellä seiskaveikka polkan vihreään kerään, painoi poskeaan vasten ja sanoi että äiti, tämä on minun keräni. Pitkään piti selitellä, että vastahan viimeksi ostettiin toisesta kaupasta lapsen valinnasta ruskeaa polkkaa, ja vihreästäkin on jo tehty lapasia ja vaikkamitä. En viitsinyt siinä myyjän kuullen mainita, että polkka myöskin maksaa kyseisessä kaupassa pari euroa enemmän, kuin marketissa...
Upeat värit tuossa kirjoneulelapasessa. :)

AnniKainen kirjoitti...

Hän on ihailtavan ahkera!

Hauska sukkatarina. Ei ihme että äiti oli myyty :)

-maria- kirjoitti...

Lämpimän näköisiä myssyjä! Ja lapasista on tulossa tosi nätit, tumma punainen sopii tuon colorin kanssa näköjään tosi hyvin yhteen.

Mun esikoiseni suunnilleen 3-vuotiaana muuten kommentoi lankakaupassa, että äiti, sulla on jo tarpeeksi lankaa... Teillä on oppi mennyt paremmin perille! ;-)

Lotta kirjoitti...

Iiihana kirjoneulelapanen!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania neuleita tulossa.

Ja Pikkuisessa on selviä tulevan neulojan elkeitä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Upean värinen kirjoneulelapanen!

Leena kirjoitti...

Meilläkin ne uhmakohtaukset tulevat nimenomaan lankahyllyn ja neulepipojen kohdalla... :D

Tiina kirjoitti...

Tosta lapasesta tulee niin hieno. Osaisinpa jotakin noin tarkkaa, nyt tuntuu raidatkin olevan vaikeita kun kaikki virheet näkyy niin selvästi. Pieni silmukan kiristys ja aargh, ehkä olen ylitarkka ;D

Sinikka kirjoitti...

Ihanan näkösii pipoja,laitetaanpa ohje talteen....Lapasista tulos nätit =)

Anonyymi kirjoitti...

Nuo värit tuovat ihan erilaista ilmettä karkauspäivän pipoon. Laitoin mallin muistiin, jospa fiestaa jäisi huivin jälkeen sen verran yli.

Minusta sukkajuttu oli kanssa hauska. Ja nykyään vielä korostetaan sitä, että ihmisten pitää osata perustella asiansa. Tässä oli selkeä tarkoitus langalle.