sunnuntaina, lokakuuta 28, 2012

Seinätekstiili

Olen pitkään haudutellut suurta käsityöprojektiani nimeltään Makuuhuoneen seinätekstiili. Se on suuri kooltaan mutta myös aiheeltaan ja toteutukseltaan. Sen paikka olisi sängyn päädyssä ja siinä pitäisi olla kaikkea ihanaa mistä tulee hyvä mieli ja mitä olisi ihana katsella ja johon ei kyllästyisi. Aikamoiset haasteet, vai mitä?


Olen keräillyt netistä kaikenlaisia ideoita aiheesta (kuvituksena tässä), tekniikasta ja toteutuksesta ja nyt pääsin yhden suuren kynnyksen yli kun löysin tällaisen blogin. Ja siellä etenkin tämä kirjoitus kuvineen jotenkin kolahti niin, että nyt tiedän mitä haluan! Tulen käyttämään erilaisia materiaaleja ja kiinnitän niitä myös eri menetelmillä. Pinta ei tarvitse olla tasainen, koska se on seinätekstiili. Kohoavat osat voivat olla juuri se juju! Tällaiseen voisi juuri käyttää niitä omituisiakin lankoja, joista ei mitään keksi neuloa.

Kuvan aihe on vaan vielä haussa, tai oikeastaan pitäisi valita monista vaihtoehdoista: Meri on minulle tärkeä elementti ja sinisen sävyt on mielivärejäni, joten se aihe on vahvoilla.. Myös Lappi-aihe olisi ihana, ja se veisi ajatukset häihimme ja yhteisiin erävaelluksiin, joten vahva aihe sekin. Jokin abstrakti aihe olisi myös ihana toteuttaa, mutta varmasti sellainen olisi haastavampi toteuttaa kuin esittävä aihe. Puuaiheesta tykkäisin kovasti, mutta tuntuu, että vaakasuora malli kuitenkin on parempi tuollaisessa työssä. Mutta puuaiheen voisi toteuttaa sitten jossain muussa, jos tekniikasta innostun enemmän.

Työni etenee nyt seuraavaksi niin, että listaan sekä meri- että Lappi-aiheesta ideat. Ja se mihin tulee pidempi lista ja paremmat ja kivemmat ideat, tulee toteutukseen. Ei se nimittäin ikinä muuten valmistu jos en aloita;-)

Seinätekstiilin etenemistä seuraamme siis talven edetessä:-)
Kuvat olen tallentanut itselleni jo aikoja sitten, joten en enää muista mistä olen ne ottanut, pahoitteluni etten voi niitä linkittää...

Ei kommentteja: