perjantaina, toukokuuta 17, 2013

Keramiikkaa

Nyt tulee ihan aiheen vierestä, siis neuleaiheen. Tällä kertaa tulee nimittäin kuvia viime viikkojen muista käsitöistäni. Koulussa on ollut 5 viikkoa kestävä keramiikkajakso ja tulipas aika monta kippoa tehtyä! Tuntui ettei niitä nyt niin montaa tullut muovailtua, mutta kyllä vaan sieltä uunista aina tuli tutunnäköisiä kippoja:-)

Vielä on ainakin neljä kuppia odottamassa uuniin menoa. Niitä näytän sitten jos ja kun ne kivalta näyttävät polton jälkeen.

Tässä muutama koulun nurmikolla kuvattu esine:
- tarjoiluastia (levytekniikalla tehty)
- sinertävä pikku kippo, joka oli rakupoltossa. Se on dreijaamalla tehty, ainoa dreijattu esineeni. Dreijaus oli muuten yllättävän vaikea juttu, joten minulla se jäi tuohon yhteen kokeiluun! Olisi kyllä upeaa oppia sitä lisää:-)
- kaksi pientä laattaa joihin kokeilin eri kuvioita ja lasitteita


Tässä pikkutöitä eli nappeja ja koruja, tykkään kovasti. Napeille löytyy varmasti käyttöä, joko ihan nappeina tai sitten koristeina vaikka jossain pipossa. Värit on luonnossa vielä voimakkaammat.


Tässä toinen rakupoltossa ollut kuppi. Siihen tuli ihanat halkeilut, niin kuin rakukeramiikassa kuuluukin ja yllätykseksi pintaan tuli muitakin kivoja kuvioita.Tässä dreijattu rakukippo vielä lähempää. Väristä tuli niin kaunis, että tällaisia kippoja voisi olla enemmänkin:


Tässä kipsimuotilla tehty kissataulu:


Tänä kesänä ajattelin vähän sisustaa mökin puuceetä. Tästä ovikyltistä oli hyvä aloittaa:


Tässä muutama murokulhon kokoinen astia:


Tämä aaltoileva kuppi pääsi jo ikkunan väliin koristeeksi. Aurinko vähän kiiltelee liikaa, mutten viitsinyt kuppia ottaa kuvausta varten poiskaan.


8 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Upeita töitä.

elina kirjoitti...

Onko nämä työt ensimmäisiäsi. Olet kyllä taitava. Tuo sininen raku on upea, harvoin lasitus onnistuu noin hyvin.
Ei se dreijaus ole vaikeaa, jos on opettaja joka osaa sen hyvin opettaa. Moni on opetellut itse ja osaa dreijata, mutta toiselle opettaminen on eri juttu. Minä osasin ennen dreijauksen taidon, mutta nyt kädet eivät kestä dreijausta, opetta en kyllä "oikeaoppisesti" osaa. huomasin, että täytyy ensi vuonna tehdä pienempiä esineitä, kun käsivoimat ei enää riitä isojen esineiden tekemiseen eikä siirtämiseen.
Rakupoltto on kivaa ja mielenkiintoista. Me saimme tänä keväänä polttaa puu-uunissa ja sekin oli mukavaa.

Marle kirjoitti...

Kauniita keramiikkatöitä olet tehnyt. Tuo ruukku on tosiaan aivan ihanan värinen. Toivottavasti onnistut tekemään lisää samanlaisia. Selailin muutenkin blogiasi ja ihailin neuleitasi, jotka ovat hyvin taidokkaita.

Pia Tuononen kirjoitti...

elina: Nämä työt on tosiaan aivan ensimmäisiä, ikinä ennen en ole saveen koskenutkaan;-)
Meillä oli kyllä tosi hyvä opettaja, tajusin mielestäni dreijauksen idean ja sellaisia ahaa-elämyksiäkin tuli, mutta kuten kaikki muukin, kokemusta ja harjoitteluahan tuo vaatii. :-)

elina kirjoitti...

Nyt vaan kovasti harjoittelemaan, kun kerran olet tuollainen taituri. Noin upeat ekat työt, ihan kateeksi käy, vaikka itse olen tehnyt keramiikkaa yli kolmekymmentä vuotta.UPEAA; HIENOA

Susanna J. kirjoitti...

Ootpa ehtiny tekemään paljon! Suosikkini on tuo sininen kuppi, kissataulu ja nuo napit, huippuja :)

Laura kirjoitti...

Vähänkö on hienoja! Myöhästyneet synttärionnittelu!!!
Kesällä on muuten museolla joka keskiviikko klo 12-15 käsityöpäivä, tervetuloa!

KristiinaS kirjoitti...

Voi jufe, sä osaat kohta tehdä ihan mitä vaan. Hienoja töitä.