tiistaina, toukokuuta 07, 2013

Taivashuivi

Satuin taas törmäämään netissä niin hauskaan neuleideaan, että vaikkei uudelle huiville olekaan tarvetta, niin tätä on kyllä kokeiltava;-)


Ideana on neuloa huivi, johon joka päivä neulotaan yksi kerros. Koska teen ainaoikein neulosta, teen edestakaisen kerroksen eli yhden raidan verran joka päivä. Väri valitaan sen mukaan minkä värinen taivas on kunakin päivänä (suunnilleen), eli sadepäivänä tumma raita, tylsän harmaana harmaata ja kirkasta sinistä kun on hieno aurinkoinen sää.

Tässä mun huivissa on ensin 20 ainaoikeinkerosta vaaleansinisellä + tumma sininen raita. Vasta sen jälkeen alkaa säätilaraidat. Teen toiseen päähän sitten samanlaiset raidat, jotta huiviin tulee samanväriset päät. Aloitin 20.4. ja tein juuri tämän päivän raidat. Kiva nähdä minkä värinen huivin yleisväriksi tulee. En jaksanut laskea kuinka pitkä huivista tulee, mutta jos pituutta alkaa jossain vaiheessa tuntua olevan liikaa, lopetan huivin ja silloin siitä tulee vaikka vain "puolenvuoden huivi".

Täällä on lisää tietoa aiheesta ja lisäksi muita versioita vähän samasta ideasta. Esimerkiksi "mood scarf" johon värit valitaan oman mielentilan mukaan. Hauska idea sekin! Täällä puolestaan on paljon kuvia muiden "säähuiveista" ja mukana on sääpeittojakin.

Tähän huivi-ideaan sain ravelryläisiltä sinisen sävyisiä lankanöttösiäkin. Tulen niitä upottamaan tähän projektiin, kiitos siis kaikille jotka minulle lankaa lähetitte!:-)
5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Onpas hyvä idea! Samalla se toimii sääkalenterina;) Tuollainen sääpeittokin voisi olla ihana, ikuisuusprojekti:)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Onpas hauska idea! Tuo mielialahuivikin voisi olla tosi mielenkiintoinen projekti ja värejäkin voisi käyttää laidasta laitaan. :)

Pitko kirjoitti...

Hei vaan, mahtavan hauska huivi-idea! Tuollainenhan pitäisi tehdä joka kesästä. :)

Bäle kirjoitti...

Ihana idea, olisipa kiva tehdä vaikka kesäsäästä pieni tilkkupeitto tai kassi ;) Laitetaan harkintaan....

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko Raitalangasta jos on puolipilvistä siis aurinkoisella säälle ohuita pilviä ja pilvistyvää.;)