torstaina, syyskuuta 05, 2013

Lohenpunaista pitsiä

Pikkuneidin uusi neuletakki pääsi vähitellen testaukseen (sain siis vihdoin napit ommeltua..). Neuleesta tuli kiva ja kaiken lisäksi tyttö tykkää! Ihan pyysi jo jokin aika sitten että saisi sen päälleen (silloin napit vielä odottivat pöydällä...). 


Sokeri-takki (Sugar) (Ravelryssä)
Malli: täältä, mutta muokattuna (tietysti...)
Lanka: Novita Tennessee, jota olen ostanut kauan kauan sitten, lohenpunainen
Puikot: 3,5 mm

Muuntelin mallia niin, että tein kaulukseen resorin. Neule siis neulotaan ylhäältä alas. Tykkään sellaisista malleista, kun niitä voi kivasti sovitella matkan varrella ja muuntaa kokoa sopivaksi jos tarvitsee. Tosin tyttö ei aina tykännyt kun ilmoitin että taas pitäisi mitata sopivuutta;-)


Neuloin myös noita sileitä osuuksia vähän eri tahtiin kuin alkuperäisessä mallissa ja hihat on siis myös pitkät. Lyhyet hihat ei ainakaan meidän käyttöön sovi. Jos on noinkin paksu neule, niin kyllä hihojen pitää olla pitkät jotta lämmittää tasaisesti. Helmakin on oman mallin mukaan muokattu. 

Mikähän tässä enää on alkuperäistä mallia? No, tuo ylhäältä alas neulottu ja sileiden ja pitsineuloksien vaihteleminen. On se kuitenkin sen verran samanlainen kuin tuo Sugar, ettei sitä omaksikaan malliksi voi sanoa;-)5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onpa sievä takki!

Mieli kirjoitti...

Aivan ihana takki! :)

intsu kirjoitti...

Ihana ja kaunis neuletakki ja suloinen on tyttökin.

kosotäti kirjoitti...

kaunis villatakki, ei ihme että tyttö halusi sen ilman nappeja jo käyttöön:)

Elli kirjoitti...

Kaunis :)