tiistaina, helmikuuta 11, 2014

Talven sinisiä sävyjä


Välillä on kiva laittaa aivot vähän kiemuralle ja kokeilla langalla ja puikoilla jotain ihan uutta! Kuten vaikka näissä lapasissa :-)Tässä tapauksessa kaikki alkoi siitä, että selasin kaupassa Novitan uutta Lapaslehteä. En kuitenkaan ostanut sitä, kun ei mikään malli oikein säväyttänyt (paitsi ehkä ne lammaskuviot, mutta ne ajattelin bongata ihan vaan nettikuvasta ruutupaperille, hyi minua...).

Mutta sitten satuin huomaamaan Facebookin Lapasryhmässä mielenkintoisen oloisen lapasmallin, jossa oli nostettuja silmukoita. Kyseinen ohje olisi löytynyt Virolaisesta Käsityölehdestä ja sen perässä sitten seikkailin ympäri kaupunkia. Sitä en kuitenkaan saanut, kun myyntiaika oli loppunut vaikka se Talvi-numero olikin. Höh ja pöh.

Siispä takaisin Facebookin ryhmään asiaa selvittämään. Siellä joku tiesi, että Novitan Lapaslehdessä on melkein sama malli! Seuraavaksi Lapaslehteä ostamaan. Ja vaikka Lapaslehti oli ilmestynyt vain muutama päivä aikaisemmin, se oli jo esim. Anttilan lankaosastolta loppunut. Se on kumma, että vaikkei lehti alun perin kiinnostanut, heti kun se oli loppunut, kiinnostus heräsi saman tien tyyliin "mun on pakko saada se lehti" !! 

Toisesta kaupasta sain lehden käsiini ja lapaset valmistuivat aika nopsasti. Ihana malli, haastava kylläkin, mutta kunhan pysyi oikealla rivillä, kaikki sujui hyvin. Siis loppu hyvin, kaikki hyvin :-)


Kirjavaiset lapaset
Malli: Novita Lapaslehti nro 11
Lanka: Novita 7 veikka
Puikot: 3,5 mm

Nämä lapaset on kuvattu muuten ennen viime viikonlopun valokuvauskurssiani ja nyt katson näitäkin kuvia ihan uusin silmin... Ei ihan priimaa, mutta menköön nyt kun en voi kuvata lapasia uudestaankaan (ne lähti jo eteenpäin). Valokuvauskurssin anti oli loistava, kunhan vaan saan kaiken oppimani käyttöön, ettei unohdu. Tuo valokuvauskurssi oli vähän sellainen uudenvuodenlupaus itselleni. Lupasin lisätä luovuutta elämässäni monin tavoin ja kameran käytön opettelu on yksi niistä! Ja oikein mukava sellainen onkin :-)

7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Lapaset on tosi kauniin siniset ja toi neulos on mielenkiintoisen näköistä.

Marika kirjoitti...

Tosin siellä lapasryhmässä näkyy olevan sen virolaislehden kaaviokin saatavilla. ja sanallinen ohjekin.

Pia Tuononen kirjoitti...

Marika: Tiedän, mutten saanut sillä ohjeella hyvää pintaa, tai siis jotenkin en tajunnut sitä...

seijap kirjoitti...

Kauniit tuli näistä lapasista. Niitä jo naamakirjassa ihastelin.
Oma lapaslehteni taitaa tänään tulla postissa. Sitä virolaista lehteä en ole enää nähnyt kaupoissa, vaikka sitä sinulle silloin lupasin katsella. Olivat juuri silloin sen palauttaneet.
Valokuvauskurssi yksi minun haaveeni, mutta kaikki lähiseudun kurssit tälle keväälle menevät päällekkäin tärkeiden menojen kanssa.

Pia Tuononen kirjoitti...

seijap: Virolaista lehteä ei tosiaankaan saa enää mistään, kyselin täältä. Outoa sinänsä kun ei seuraava lehtikään ole ilmestynyt, olisi voineet palauttaa ne lehdet vasta kun seuraava ilmestyy (eikös muiden lehtien kohdalla se mene yleensä niin!)

Ja joo, valokuvauskurssi oli IHANA! Jatkokurssillekin olisin mennyt viivana, muttei sopinut omaan kalenteriin :-(

Liina kirjoitti...

Itse olin kans päättäny että en käytä vähäisiä hilujani moiseen lehteen kun ei sielä mikään kiinnostanu. Mutta nyt kun näitä sen lehden malleja näkee muitten neulomana niin pahus, taisi käydä mullekki niin että pitää lähteä lehdenostoon.

muru kirjoitti...

Tosi kauniit lapaset.