torstaina, marraskuuta 20, 2014

Kännykkäsormikkaat

Kun neuleidea tupsahtaa mieleen, silloin ei paljon katsella mikä lanka otetaan käyttöön ja neulontavauhtikin on aikamoisen kova! Tämän idean saapuessa otin nopsasti vain sopivan ruskean kerän ja loppuvaiheessa huomasin että lanka uhkaa loppua enkä edes ollut varma oliko lanka Nallea vai jotain vastaavaa... Onneksi kaapin perukoilta löytyi ruskea kerä joka oli kuin olikin samaa lankaa! Jess!

Mutta mikä se idea olikaan...? Jos katsoo tarkemmin oikean käden etusormen kohtaa, huomaa että siinä on jotain erilaista kuin muissa sormissa:


Eli etusormelle on tehty pieni "huppu", jotta sormen saa helposti esille kännykän käyttöä varten! Vime aikoina olen usein ollut sormet jäässä kännykkää räplätessä.  Kynsikäs-lapanen on toinen ratkaisu tuohon ongelmaan, mutta halusin kokeilla ihan sormikkaisiinkin omaa juttua. Ja se toimii :-)


Malli on vähän hiomaton, joten kokonaista ohjetta en taida tästä alkaa kirjoittelemaan. Mutta idean tuosta voi poimia itselleen. Neuloin etusormen päälipuolen sileää (vähän yli puolet silmukkamäärästä) tuossa loppuvaiheessa ja kämmenpuolella jonkin matkaa resoria. Sitten päättelin kaikki silmukat ja poimin päällipuolelta silmukat ja loin kämmenpuolelle uudet silmukat. "Hupun" reunaan resoria vähän matkaa ja sitten alkoikin jo kavennukset,


Kännykkäsormikkaat
Malli: oma, kuvio on nro 27 kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia (Ravelryssä)
Lanka: Joku Nallen paksuinen ruskea ja valaenaruskea (ja varressa vielä eri ruskea...)
Puikot: 3 mm


6 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ompa upeat sormikkaat ja toi kännykkäsormi on huippu idea.

Nonnu Neuloja kirjoitti...

Hyvä idea! :) saman ongelman kanssa olen pähkäillyt. Tuo kirjoneulekuviokin on ihana!

KristiinaS kirjoitti...

Tätä on liikkeellä;) Mä neuloin sormihupun niin, että sopivassa kohdassa neuloin puolet sormen silmukoista kahteen kertaan (edestä ja takaa) ja otin sitt uudet silmukat toiselle puikolle, loin lisää silmukoita ja siitä se huppu sitt syntyi.
Kiva kuvio näissä sormikkaissa.

Minna kirjoitti...

Kiva idea! Ja muutenkin on nätit sormikkaat.

KahviKaneli kirjoitti...

Miten kauniit! On tuossa tikuttamista. En osaa. Ja menis varmaan hermotkin :)

Sigrun kirjoitti...

Very nice, both pattern and colors :)