perjantaina, syyskuuta 18, 2015

Minion-sukkien ohje

minion-sukat

-Pia Tuononen-

Koko: kengännumero noin 31

Tarvikkeet:
Novita 7 veljestä-lankaa, keltaista, sinistä, mustaa ja hieman valkoista ja harmaata
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot ja 3,5 mm virkkuukoukku tai käsialan mukaan

Neuletiheys:
22 s x 28 krs = 10 cm

Luo sukkapuikoille 4 x 11 silmukkaa ja yhdistä renkaaksi. Neulo suljettuna neuleena joustinta (1 oikein, 1 nurin) n. 3 cm. Vaihda sileään neuleeseen (neulo kaikki silmukat oikein) ja neulo siten n. 4 cm. Vaihda väriksi musta lanka (älä katkaise keltaista lankaa) ja neulo sillä sileää oikeaa 2 kerrosta. Katkaise musta lanka ja jatka keltaisella vielä n. 5 cm. Katkaise keltainen lanka ja jatka sinisellä.


Neulo sinisellä sileää oikeaa 2 kerrosta ja aloita sen jälkeen kantapään neulominen I ja IV puikolla. Neulo kantalappu sileää oikea, paitsi molemmissa reunoissa aina kaksi silmukka ainaoikeaa. Se muodostaa hyvän reunan, josta voi poimia silmukat.

Neulo kantalappua 22 kerrosta ja aloita kantapään neulominen nurjalta puolelta. Kantapään silmukat jaetaan 8-8-8 silmukkaan eli sivut ovat 8 silmukkaa ja keskellä on 8 silmukkaa. 1. kerros (NP) siis neulotaan seuraavasti: Neulo 15 s nurin (nyt ei enää reunoja neulota oikein), neulo 2 nurin yhteen, käännä työ. 2. kerros: Nosta 1. silmukka, neulo 6 s oikein, tee ylivetokavennus. Käännä työ. 3. kerros: Nosta 1. silmukka, neulo 6 nurin, neulo 2 nurin yhteen, käännä työ. Jatka tähän tapaan kunnes puikolla on 8 silmukkaa ja olet neulonut viimeiseksi oikean puolen silmukat.

Jatka edelleen neulomista sinisellä (kerroksen vaihtumiskohta tulee näiden 8 silmukan puoleenväliin). Poimi kantalapun sivusta 12 silmukkaa. Neulo puikkojen II ja III silmukat ja poimi vielä kantalapun toisesta sivusta 12 silmukkaa. Jatka neuloen sileää oikeaa sinisellä.

Tee kavennukset 1. puikon lopussa (2 oikein yhteen) ja IV puikon alussa (ylivetokavennus) joka 2. kerros kunnes kaikilla puikoilla on 11 silmukkaa.

Kun pohjan pituus on kokonaisuudessaan n. 15 cm ja kantapään jälkeen mitattuna n. 11 cm, vaihda musta lanka. Neulo 2 kerrosta sileää mustalla ja aloita sitten kärkikavennukset.

Kavennukset:
1.krs: 3 o, 2 oikein yhteen
2.-5.krs: oikein kaventamatta
6.krs: 2 o, 2 oikein yhteen
7.-9.krs: oikein kaventamatta
10.krs: 1 o, 2 oikein yhteen
11.-12.krs: oikein kaventamatta
13.ks: 2 oikein yhteen
14.rs: oikein
Katkaise lanka ja pujota lanka loppusilmukoiden läpi.

Silmät:
Virkkaa lankalenkin ympärille 12 kiinteää silmukka mustalla langalla. Jatka valkoisella langalla virkaten pylväitä, yhteensä 18 kpl. Vaihda vielä lanka harmaaseen ja virkkaa kiinteitä silmukoita jokaiseen pylvääseen. Katkaise lanka ja tee vielä kolme samanlaista. Ompele silmät kiinni sukan varren etureunaan siten, että silmät ovat mustan raidan kohdalla (musta raita on silmälasien sanka). Kts. kuva.

Päättele kaikki langanpäät. Ompele hahmolle vielä suu haluamallasi pistoilla. Kts. kuva.

Huom. Jos haluat neuloa aikuisten koon, luo 4 x 12 silmukkaa ja käytä 4 mm puikkoja. Tee sukasta aikuiselle sopiva perussukan mittoja muuntelemalla.


4 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Ompa komeat sukat!

kosotäti kirjoitti...

Ompa hauskat sukat

Omppumato kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!

Hyvä ohje ja hienot sukat sain aikaiseksi!

Pia Nore kirjoitti...

Hienoa että ohje toimii :-)