perjantaina, huhtikuuta 22, 2016

Kaulurin aika

Vielä on aamuisin (ja välillä päivälläkin) sen verran viileää että kunnon kauluri on hyvä olla lapsella. Ainakin herkkäkaulaisella lapsella :-)

Villaista kauluria ei enää sentään tarvitse, ja lörppä tuubihuivi ei tunnu lämmittävän tarpeeksi, siispä puuvillainen on paras:


Unikko-kauluri
Malli: Ulla 3/2007
Lanka: Puro Batik
Puikot: 3,5 mm

Etsiskelin sopivaa ohjetta lähinnä silmukkamääriä varten. Muuten en olisi ohjetta kauluriin oikeastaan tarvinnut. Ullan kivat kauluriohjeet oli kuitenkin sen verran kätevät että noudatin suht tarkalleen tuota Unikkoa. Ihan niin pitkää en tehnyt, kun se tuppaa helposti pienellä lapsella ainakin jäämään vain kasaan niskasta. Siispä päättelin silmukat vähän ennen aikojaan.

Aika venyvä malli tuosta tuli, koska kokeilin sitä itsellenikin kun tuli sellainen olo että itselläkin voisi olla käyttöä tuollaisella (ja niitä silmukkamääriä taas haeskelin...). Itellekin tuo olisi ollut periaatteessa sopiva, mutta kun en halua ihan sellaista "kuristavaa" mallia, niin lisäilin muutaman silmukan omaan kauluriin. Sitä nyt en kuvannut, kun se on ihan samanlainen, vain himpun verran isompi :-)

Nyt on kauluritilanne taas hoidettu tälle keväälle :-)
6 kommenttia:

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Onpa kivan näköinen. Pitääkin laittaa to do listalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva malli, pitääpä itsekin tehdä lapsille. Pohdin vain, että eikös tuo puro barik ole akryylia? Hiostaako käytössä?
T: Paula

Pia Tuononen kirjoitti...

Paula: Niin muuten onkin akryyliä, nyt vasta huomasin. Lanka on minusta jotenkin puuvillamaista, eikä sellaista nitisevää niin kuin akryyli yleensä. Minusta tuo ei myöskään hiosta, en ole ainakaan huomannut käytössä, itellä enkä pojallakaan. Tai sitten nyt on ollut niin kylmät kelit ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti kun vastasit. Tota löytyy yksi kerä varastosta, ja olen vähän tuskaillut mihin sen uskaltaisi käyttää. Taidan ottaa riskin ja tehdä siis kaulurin ;)
T:Paula

Neili kirjoitti...

Aina tarvitaan kaulureita.

Päivikki kirjoitti...

Kaulureita tarvitaan aina. Tuo lanka on epätyyppistä akryyliä melkein kuin puuvillaa. Olen tehnyt tuosta pipoja eivätkä hiosta ollenkaan.