perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Huopatumput

Aina sitä pitää jotain uutta kokeilla, jos ei muuten niin ainakin lapaskuun kunniaksi:-) Eli lapaset neulottuina ylhäältä alas samalla idealla kuin sukat neulotaan kärjestä ylöspäin!Suunä tähän kokeiluun oli lähinnä se etten ollut varma riittääkö lanka vai ei. Varressa olisi voinut sitten tehdä raitoja tarvittaessa, mutta tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut tarvis sellaiseen:-)

Tämä kokeilu meni ihan nappiin. Eli lapanenhan on tosi kiva neuloa näin päin, näin teen toistekin! Aloitin kahdeksikkoaloituksella, 4 silmukkaa kummallakin puikolla. Ja lisäsin silmukat joka kerroksella tämä ohjeen mukaan.

Joka puikolle neuloin 8 silmukkaa eli lisäyskerroksia ei montaa tullut. Lapasiin otin ohjeen jonkun blogista, mutta en nyt millään muista kenen (otin vain silmukkamäärät ja sentit ylös), lisään linkin jos/kun löydän sen. Kyseessä oli siis juuri Fritidsgarnista huovutettavat lapaset.

Lapasta neuloin kärjen jälkeen ennen peukaloa 14 cm, tein peukalolle aukon ihan samaan tapaan kuin jos olisin tehnyt lapasen toisin päin ja jatkoin taas peukaloaukon jälkeen 14 cm ja viimeiseksi vielä yksi nurja kerros ja silmukoiden päättely.

Tässä tapauksessa kun en ollut varma riittääkö lanka, neuloin vähän matkaa peukaloaukon jälkeen ja neuloin heti siinä vaiheessa jo peukalon (14 s, 16 kerrosta ja päättely). Siinä vaihessa puikkoja toki oli aika monta heilumassa, mutta jos haluaa, voi tietty lapasosan silmukat laittaa hetkeksi langalle odottamaan, se helpottaa peukalon neulomista.Tässä lapaset odottavat pesukoneeseen menoa...... ja kaksi kertaa 40 asteessa pyörittyään ne näyttävät tältä! Aivan ihanat!!! Tämä on aivan ihana huovutuslanka, en käytä enää mitään muuta!! En ainakaan Huopasta;-)

Tässä tekniset tiedot:

Huopatumput
Malli: peruslapanen mutta ylhäältä alas neulottuna
Lanka: Fritidsgarn, alle 100 g
Puikot: 5 mm bambusukkapuikot
Muuta: Ihanat, ihanat, en uskalla ajatellakaan mitään koristeluja, etten vain pilaa näitä! Pinta on ihanan pehmoinen ja untuvainen! Ja nämä on nopeat neuloa, minä tein nämä parissa tunnissa.

6 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Mäkin olen monasti miettinyt tummpujen tekoa ylhäältä alas...Mutta kun tykkään enemmän kiilapeukalosta, niin on jäänyt mietintäasteelle tämän kokeilu :)

joko kirjoitti...

onpas kivan näköiset tumput! minäkin kokeilin kärjestä aloitettavia lapasia syksyllä. lankaa oli kyllä riittävästi, ihan vain vaihtelun vuoksi testasin. hauska kokeilu oli.

TuuliS kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, mulla on Fritidsgarnia odottamassa lapasiksi tuloa. Olen ollut vähän epävarma silmukkaluvusta, mutta tästähän se selvisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin juuri Fritidsgarnia töppösiä varten ja ajattelin neuloa myös tumput kaveriksi. Oli mukavaa lukea onnistumisen elämyksestäsi.

Anonyymi kirjoitti...

Huopanen ei varmaan olekaan parasta lapaslankaa, mutta upeita napakoita (ei siis velttoja muodottomia) laukkuja siitä saa tehtyä.

Paula kirjoitti...

Fritidsgarn on kyllä ehdottomasti paras tähän tarkoitukseen!
Sain ohjeen lapasiin lankakaupasta ja siinä neuvotaan poimimaan peukaloa varten vielä 10s lisää ympäriltä, niiden yhdentoista lisäksi jotka merkkilangalla neulottujen viiden silmukan aukosta poimin. Ei millaan saa kyllä 10 silmukkaa poimittua! Ohjeessa täytyy olla virhe. 8 s onnistui mutta voi olla että tulee aivan liian iso peukalo... Kuinka paljon sinulla oli peukalossa silmukoita?