tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Viimeiset hamsterigrammat

Hamsterineuleiden valmistuttua täytyy heti raportoida mitä olen saanut vielä viime metreillä aikaan:-)

Viimeiseksi projektiksi jätin tuhottavakseni hirvittävän Colori-kerän, josta en ole tykännyt koskaan muuta kuin sen verran, että olen sen alelaarista kauan sitten ostanut, jossain mielenhäiriössä varmasti (ehkä olin silloin raskaana... )

Kolorisukat

Malli: oma
Lanka: Novita Nalle Colori ja 7 veikka, luonnonvalkoinen, yhteensä 73 g
Puikot: 3,5 mm


Kokeilin langan sopivuutta valkoiseen, kun ajattelin sen ehkä vähän rauhoittavan väririemua ja sekamelskaa. Neuloessani en voinut kuin ihmetellä miksi värien pitää vaihtua niin nopeasti ja kaikkea samassa langassa: räikeää vihreää, sinistä, oranssia, keltaista, punaista...

No, tällaiset niistä sitten tuli. En tiedä millaisen hymiön tuohon laittaisin... ehkä :-/ Tai ;-/ tai sitten ;-(

Raidat on nyt alkaneet tuntua ihan mukiinmeneviltä, mutta reunaan tekemäni kukat (ne todella on kukkia, jos sieltä värien keskeltä jotain erottuu!) ei ollut hyvä valinta.

Mutta kuten kuvasta näkyy, jos/kun sukkia käyttää, hirveät riemunkirjavat kukkakuviot jäävät housunpuntin alle mukavasti piiloon:-) Raidat on ihan siedettäviä ja etenkin ne sopii mielestäni farkkukankaan väriin.

Että ehkä niitä tulee joskus käytettyä. Kyllä ne kotisukkina kelpaa, onhan kiva kun on paljon erilaisia villasukkia. Pidän niin kauan kun nyppyyntyvät ja sitten roskiin kun ei niitä enää kestä katsella.


Toiset "hamsterit" on vielä kuivumassa, mutta punnitsin ne ennen pesua:


Nämä lapaset tosiasiassa näyttää luonnossa paljon paremmilta kuin nuo Kolorisukat, mutta keinovalo tekee ihmeitä. Kuvaan tumput huomenna galleriaani luonnovalossa niin niistä näkee paremmin mitä ne on.

Oikeasti:
+ tumput on ihanan vaaleanvioletit!
+ tumput on pehmeän huopaiset!
+ tumput on juuri oikeanmuotoiset ja sopivat käsiini kuin valetut!

Fritidstumput
Malli: oma, lapasen suu leveämpi kuin normaalisti olen tehnyt, pesty 2 x 40 asteessa
Lanka: Fritidsgarn, violetti, 93 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Halusin tarkoituksella lapasen suusta leveämmän, koska käytän näitä pyöräillessä. Ulkoilutakkini hihat on sen verran tiukat ettei niiden sisään voi tunkea lapasen suuta ja normaali tumppu ei kuitenkaan riitä hihan päällekään. Pyöräillessä ranne tuntui aina kylmältä sen takia. Ratkaisu on siis hieman leveämpi suuosa, niin viima ei käy hihan sisään. (Nyt ymmärrän niiden vanhan ajan lapasten leveät suut.) Ja suuntakin on juuri oikea lämmittävyyden suhteen kun lapasen suu estää viiman sisäänmenon ajaessa.

Huomenna olisi tarkoitus tarkastella miten hamsterikuuni on mennyt, mitä olen saanut aikaan, onko tavoitteet saavutettu ja mitä olen ehkä oppinut:-)

4 kommenttia:

mirzu kirjoitti...

Toi Colorihirvitys näyttää ainakin kuvien perusteella siedettävältä nuissa sukissa, aivan ihanan näköiset perussukat :)

Anonyymi kirjoitti...

Miten nuo fritikkalapaset pitävät tuulta pyöräillessä? Siis pärjääkö niillä yksinään kovimmilla pakkasilla?

Anonyymi kirjoitti...

Usko tai älä, mutta musta noi Colorisukat on ihanat!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sellaista tuli mieleen, että jos et kauheasti tykkää sukista niin lahjoita ne jonnekin? Noita sukkakeräyksiähän on koko ajan meneillään, varmasti lämmittäisivät jonkun kiitollisen ja vähäosaisen palelevia jalkoja.