maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Lomalaisen kuulumisia

Pitkän nettipimennon takia sitä on ihan hoomoilanen siitä mitä neulemaailmassa ja blogimaailmassa on kesän aikana tapahtunut - onneksi jonkunlaisen vision saa kun katsoo suosikkiblogiensa viimeisimmät päivitykset:-)

Loman aikana en nettiin päässyt, enkä oikeastaan halunnutkaan muuta kuin sen verran että tarkistin Ullan sivut sen ilmestymisen jälkeen. On vaan kyllä aikamoisen "mielenkiintoista" surffailla netissä kännykällä, ainakin jos on kyse Ullan sivuista... Mutta pitihän ne omat mallit ( Koiranputkisukat, Sepe-nalle, Kolmiotulppaani, ja Suorakaidetulppaani ) tarkistaa että ne on siellä:-) No olihan ne ja nyt aletaan muutenkin vähitellen olla jotenkuten blogistanian kartalla;-)

Ja mitä onkaan kuukauden aikana tullut tehtyä, kun itsekin muistaisi:-) No ainakin sain sen ruskean pitsineuleeni valmiiksi ja paljon sitä onkin pidetty. Kuvaa siitä ei tosin vielä ole, harmi että on vaan unohtunut kun oli niin kiire se saada käyttöön. Pitää korjata tilanne pikimmiten.

Toinen valmis neule on tämä syksyksi suunniteltu takki, jonka suunnittelu tapahtui lähinnä puikkojen heiluessa pikaisen vision ohjaamana:

Palmikkotakki
Malli: oma
Lanka: BCT Capri, tummansininen ja petroolinsininen kaksinkertaisena, yhteensä noin 1 kg
Puikot: 4, mm

Lanka on Tallinnan reissulta Karnaluksista ostettua ja pääsi itse asiassa puikoille heti seuraavana päivänä kun reissusta tultiin ja neule oli valmis viikon kuluttua siitä. Lanka on kaksinkertaisena tosi nopeaa neulottavaa ja myös mukavaa neulottavaa. Ihanan tuntuista! Ostin molempia värejä kilon ja neuleen valmistuttua huomasin että minulla on vielä toiseen neuleeseen langat, ja se on itse asiassa jo puikoilla. Kerrankin joku lanka mikä ei jää marinoitumaan kaappiin!!Ja yhdet sukatkin valmistui kun alun perin otin lomalle mukaan helppoa matkaneulontaa:Nukkumaijan unisukat
Malli: oma, ohje Ullassa
Lanka: Jil
Puikot: 3,5 mm


No, olen minä värjäillytkin! Tässä tuttuja sävyjä lupiininkukilla, noin erilaisia tuli kun piti lankoja eri pituisia aikoja ja vaaleimmat on jälkiliemiä. Ihan vaaleimmat on kauniita lemmikinsinisiä ja ns. jäänsinisiä (ei kai kuvassa oikein näy...) ja ne on värjätty ihan niin että laitoin vyyhdin kylmään jo moneen kertaan käytettyyn liemeen noin vuorokaudeksi enkä enää keitellyt ollenkaan, annoin vain langan olla liemessä. Kaikissa on esipuretus alunalla.


Lupiinista tulee todella kauniita värejä ja alkoi ihan harmittaa kun kukinta-aika meni ohi, pitää odottaa ensi kesään ennen kuin noita värejä saa lisää!!Tässä kaunista ruskeaa vanhoista (viime vuonna kerättyjä) koivunkuorista (siitä punertavasta jota on vanhan koivun uloimman kerroksen alla):

Ja entäs nämä värit, arvaako kukaan mistä tulee tällaisia värejä:

Vasemmalla oleva on tuollainen hento roosa, sitten vaalean harmahtava petrooli ja sen vaaleampi muoto ja oikealla voimakas lila. Mikähän kasvi on kysessä, arvaisiko kukaan? Sama kasvi siis jokaisessa, vain eri kemikaalit joukossa?? On nimittäin minun tämän kesän värjäyslöytöni!!

Kaiken kaikkiaan loma oli taas virkistävä elämys ja onneksi kesää on vielä jäljelläkin:-)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja värejä olet saanut aikaiseksi. Oliskos nuo sinisävyisen värjätty tarhakäenkaalilla?

Anonyymi kirjoitti...

Jjjeee! Pallo on takas!!

Pia kirjoitti...

Kaunis neuletakki.

Veikkaisin, että tuo väri on saatu aikaan tarhakäenkaalilla. Toinen vaihtoehto on okrakääpä, josta tulee violettia.

Pia Tuononen kirjoitti...

Aika hyvä arvaus, tarhaköänkaalihan se! Onnistuin siis tänä vuonna sen kanssa kun viime vuonna ei väri tarttunut sitten millään!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Luin jostain, että tarhakäenkaali on käytettävä heti poimimisen jälkeen ja valmista värilientä ei pidä kauaa seisottaa tai värjäysvaikutus vähenee. Ihania sävyjä olet saanut aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin värjäsin tarhakäenkaalilla, siitä arvasin. Mutta en kyllä noin hyviä värejä saanut. Sama oli lupiinien kanssa. Ensi kesänä haen järvestä veden, meidän kaivon vesi tekee temppujaan. Tein kaiken sääntöjen mukaisesti, mutta ei vain onnistunut. Jos vielä onnistun keräämään värjäykseen tarvittavan määrän, kokeilen tosiaan järvivedellä.
Riitta

Anonyymi kirjoitti...

Ai, ne koiranputkisukat olivat sinun suunnittelemasi. Olen neulonut niitä jo kahdet, malli on tosi kaunis! Olen myös iloinen, että suunnittelit ne nalle-langasta, jota on pikkukylänkin kaupasta saatavilla. Ei tarvitse alkaa miettiä tiheyksiä yms. uudelleen!

Anonyymi kirjoitti...

So beautiful socks.