torstaina, heinäkuuta 31, 2008

Ruskea pitsineuleeni

Tässä nyt kuvallisessa muodossa se loman aikana valmistunut pitsineuleeni, paljon sitä on jo käytetty eli nappiin meni se neule:Ruskea pitsineuletakki
Malli
: oma, paitsi pitsikuvio etu-ja takakappaleeseen SK 3/2007:sta
Lanka: Novita Bambu, 455 g
Puikot: 3,5 mm

Hihoihin olin ensin ajatellut samaa neulepintaa, mutta kun halusin neuleen nopeasti valmiiksi, tein hihat nopeammalla mallilla. Valitsin tuollaisen yksinkertaisen reikämallin myös siksi, että halusin poimia silmukat ja neuloa hihat alaspäin jotta vältyin yhdeltä saumalta. Tosin se aina aiheuttaa ongelmia saada hihansuusta tarpeeksi joustava, joten siksi nuo hihansuut on tuollaiset, mutta se osoittautui myös oikein hyväksi ratkaisuksi!
Vielä värjäyksistä sen verran ja etenkin tarhakäenkaalista, kun joku mainitsi että veden laatukin voi vaikuttaa värjäystuloksiin, niin minä olen tänä kesänä käyttänyt lähes ainoastaan sadevettä värjäyksiin, kun sitä kerran on runsaasti ollut saatavilla;-) Uskoisin että sekin on osaltaan vaikuttanut värjäyksien onnistumisiin!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Well done for this wonderful blog.

Lotta kirjoitti...

Oo, näyttää tosi hyvältä sun päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neule! Aivan ihastuttavia värjäyksiä olet lomallasi tehnyt. Kiitos myös mukavasta Koiranputkiohjeesta, olen tehnyt sellaiset vaan ei ole vielä kuvaa, ehkä viimeistään huomenna! Ne oli tosi mukavat ja joutuisat neuloa (langanloppuminen vaan viivästytti valmistumista).

seijap kirjoitti...

Voi kuinka ihana pitsineule jälleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin tulla kiittämään ruskakäsineiden ohjeesta. Tein kyseisellä ohjeella elämäni ensimmäiset sormikkaat ja hyvät tuli! Kiitos!
-minna

Anonyymi kirjoitti...

Nätti pitsineule ja ihana väri!

Outi kirjoitti...

Kaunis neuletakki - hihojen mallineule on just sopiva!

Markka kirjoitti...

Todella kaunis neule!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neule ja mallikuvio hyvinkin tuttu. Hienoja värjäyksiä olet myös tehnyt.

MaryjoO kirjoitti...

this is a wonderful cardigan -- is there an English name for the pattern? (or source? thanks!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis neuletakki!