keskiviikkona, maaliskuuta 20, 2013

Huopaillen

Huovutusjaksolla on taas päästy mäntysuovalla touhuamaan ja sain jo melkein kaksi työtä tällä viikolla valmiiksi. Ekaksi kokeilin huopatumppujen tekoa, kun en ole sellaisia ennen huovuttamalla tehnyt (olen kyllä kokeillut neulo+huovuta-menetelmällä, mutten koskaan ihan villasta suoraan huovuttaen).

Tässä on vasta villat asteteltu alustalle...


... ja pitkällisen huovutuksen jälkeen ne saivat lopuulisen muotonsa:


Kuviot ei jääneet kovin selkeinä näkyviin, mutta varmaan vielä kirjailen noihin koristeita kunhan ovat ensin kuivuneet. Paksut tumput tuli, ei kyllä sormia palele kovallakaan pakkasella. Väri on petroolin sininen vaikka täsä kuvassa väri kyllä taitaakin näyttää ihan vain siniseltä.

Aloitin myös toista pientä työtä tänään, kokeilen sellaista jota en ole ennen kokeillut. Siitä tulee ihan tasotyö, mutta pieni juju siinä on...

Tässä työ on ihan alkuvaiheessaan, eikä kaikki villakerrokset ole edes vielä paikoillaan. Näytän ja kerron tarkemmin kunhan tuo on ihan valmis:-)

3 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Tosi hyvin onnistu nuo tumput.
Oon joskus huovuttanu tumppuja, on niissä tekemistä.

KristiinaS kirjoitti...

Kauniit tumput. Mä näin kerran näytöshuovutusta lapasesta. Sillä oli jouku ohut muovinen kaava että lapasesta tuli oikean kokoinen. Ne oli tosi kauniisti koristeltukin ja ohuetkin taisivat olla. Mikälie teknikka se sitt olikaan.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kristiina: se oli juuri tätä märkähuovutusta. Villa kutistuu aika paljon (40%) huopuessaan, eli näidenkin tumppujen lähtökohta oli jättisuuret lapaset;-)