torstaina, elokuuta 15, 2013

Pirtanauhoja

Näistäkin nauhoista tuli sitten sadepäivän kunniaksi jotain valmista. Tein nauhat jo alkukesällä kun keväällä koulussa innostuin pirtanauhoista. Hankin itsellenikin silloin pirtakehikonkin, tai miksikä sitä nyt sanotaankaan. Näitä oli tosi hauska tehdä ja aion kyllä tehdä lisää! Tai siis se kutominen oli kivaa, viimeistely ei niin...

Omiin avaimiin halusin tällaisen karjalaishenkisen:

Olen näiden pirtanauhojen kanssa ihan alkutaipaleella vasta, joten en oikeastaan osaa/jaksa miettiä kuvioita sen tarkemmin. Valitsen vain kivoja loimivärejä ja laitan ne johonkin järjestykseen. Kutoessa sitten näen millainen kuviosta tulee:-) Tässä lähikuva vielä tuosta nauhasta:


 Tässä toinen valmis nauha: siihen tuli muita tärkeitä avaimia.

Nauhojen viimeistelyä olen miettinyt, että miten langanpäiden päättely ja ympyräksi ompelu kannattaisi tehdä. Tumman avainnauhan viimeistelin ompelukoneella eikä siitä tullut kovin siistiä, nopeaahan se kyllä oli. Käsinnommellen (sininen nauha) tulee paljon siistimpää jälkeä, joten ehkä se olisi se parempi vaihtoehto:-)

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihania nauhoja, sininen etenkin.
Tuon taidon haluaisin oppia.

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Sen "kehikon" nimi on nauhapirta. Itsekin hankin sellaisen viime kevättalvella ja enemmän pitäisi ehtiä hyödyntää... Kauniit nauhat!

Liila kirjoitti...

Todella kauniita nauhoja. Joskus pienempänä olen kokeillut, mutta olisikin kiva joskus verestää taitoja. Ihanat värit olet valinnut.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten se vasta himo iskee, kun alat tehdä poimittuja nauhoja, miettiä niiden kuvioita, värejä...:)
Olet saanut jo siistiksi reunan. Se auttaa kun puristaa reunaa samalla, kun vetää kudelankaa kireälle.
Tuuterinpuvun vyönauhassa on viimeistelty reuna käsin sellaisilla, nyt en tiedä piston nimeä, ketjusilmukan näköisillä pistoilla. Muuten olen letittänyt yhdelle tai useammalle letille.
t. Heidi