maanantaina, elokuuta 19, 2013

Sienimetsässä

Viikonloppuna puolisoni sai houkuteltua minut sienimetsään, vaikka olinkin kuullut hirvikärpästenkin tulleen... Tällaiseen metsään tultiin jossain vaiheessa (ja vasta yksi hirvikärpänen niskassa!):


Ihanaa sammalpeitteistä metsää! Sieniäkin oli, vaikkei ruokasieniä tältä alueelta löytynytkään. Tämä allaoleva sieni näytti niin satumetsän sieneltä, että se piti kuvata vaikken tiedäkään mikä sieni on kyseessä:-)


Mutta, mutta... sitten alkoi löytyä jotain muutakin!!! Veriseitikki, yksi, toinen, ja lisää:


Siellähän niitä kurkisteli sammalikossa:


Ihan alkoi selkää väsyttää kun aina löytyi uusia kun sai edellisen mättään tyhjennettyä!


Jokohan alkoi sienien määrä pyörryttää... zzz

Niin kauniin punaisia, ja väri tirskui niitä poimiessa (oli minulla kyllä kertakäyttökäsineet kädessä).
Laittelin sienet likoamaan vähäksi aikaa ja sitten kiehumaan! Harmi vain etten ollut varautunut isommalla lankamäärällä. Tein vähän sävytyksiä, eli pidin eri vyyhtejä eri ajan liemessä ja sain tummempia ja valeampia sävyjä. Kauniita! Luonnossa vielä voimakkaammat punaiset kuin valokuvassa:-)7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

VAUH!!!! Jopa sie löysitkin upeita sieniä, ja noin koriaa lankaa sait niillä keitettyä.
Mie olen eläissäni nähnyt noita sieniä kolme,haluaisin niin kokeilla.

Pia Tuononen kirjoitti...

Olin kyllä ihan ihmeissäni etenkin kun olen samoissa metsissä liikkunut ennenkin ja monta vuotta olen haikaillut juuri noiden sienten perään. Ja nyt vihdoin!!

Tia kirjoitti...

Onpa kauniin värisiä!

Tanja kirjoitti...

Kauniita kuvia ja hyvä sienisaalis :-) Meidän eilinen sieniretki oli saaliin puolesta täysi pettymys, mutta muutoin metsässä oli ihanaa.

KristiinaS kirjoitti...

Hirvikärpäset ovat heränneet Kaunissaaressakin. Yksi oli livahtanut mun niskaan. Sieniä ei ollut kuin muutama kanttarelli tällä kerralla. Tatteja odottelen nyt nousevaksi kun on maa kostunut.
Tosi kauniit väri sait sienistä.

Siskohanne kirjoitti...

Voi kuinka kateellinen olen tuosta sienisaaliistasi, täältäpäin noita en vielä koskaan löytänyt. Tosi upeita lankoja noilla sienillä kyllä saa.

saga kirjoitti...

Oi, kylläpä on ihania värejä!