maanantaina, lokakuuta 21, 2013

Valmis Haruni!


Kesän alusta saakka puikoilla ollut huivi valmistui vihdoin ja viimein! Viimeisellä kerroksella tuli ihan sellainen tunne niin kuin olisi saanut jonkun isommankin jutun valmiiksi, tyyliin "nyt tässä sitten neulotaan viimeistä kerrosta", ihan kuin se olisi jotenkin ainutlaatuista ;-)

Mutta peruutetaanpa hiukan... Neuloin Harunia (ei siis oma huivimalli vaikka useimmiten suunnittelenkin uusia omia huiveja) kaksinkertaisella Grignascon Merinosilkillä. Suunnittelin ensin, että olisin tehnyt ihan yksinkertaisella langalla, mutta kun se oli niin tajuttoman ohutta, niin käytin sitten kahta. Eikä sekään ihan helpolta tuntunut kun olin neulonut aiemmin paljon paksummilla langoila...

Reunaan oli ohjeessa useampikin päättelyvaihtoehto ja kun se virkattu versio näytti niin kauniilta, päätin kokeilla sitä. En ole ennen virkkaamalla päätellyt eikä se kauheasti houkutellut, kun silmukoita oli jotain yli 600 kappaletta... Mutta sisukkaasti päättelin kaikki ja alkuhankaluuksien jälkeen päättelykin alkoi sujua. Onneksi pingotus auttoi alun epätasaisuuksiin :-)

Tässä huivi juuri puikoilta päässeenä ennen pingotusta:Parvekkeen matolle pingottelin huivin. Se on ollut tosi hyvä paikka pingottaa huivia, tai mitä tahansa neuletta. Neule kuivuu hyvin yön aikana eikä silloin sinne kenenkään tarvitse mennä. Mattoon on kätevä kiinnittää nuppineulat. Talvella se ei tosin onnistu, mutta "kesäkausi" on kuitenkin aika pitkä!

Tällä kertaa kyllä aloin yöllä miettiä, että entäpä jos matosta (voimakkaan tumman vihreä) irtoaakin väriä märkään hohtavanvalkoiseen huiviin... En sitä mennyt yöllä tutkailemaan, mutta vähän mietitytti, että jos suuri työ menisi sen takia hukkaan! Onneksi niin ei käynyt!!
Aamulla sain irrotella matosta upean harsomaisen, henkäyksen keveän huivin! Siitä tuli juuri sellainen kuin pitikin ja kaikki vaiva oli sen arvoista :-)


Haruni
Lanka: Grignascon Merinosilk, valkoinen,1 vyyhti
Puikot: 3,5 mm


6 kommenttia:

Mari M. kirjoitti...

Onpa kaunis ja herkkä huivi!

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

kyllä pingoitus tekee ihmeitä!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Voi kuinka kaunis! Valkoisesta tulee aina hieno ja juhlava huivi. Jos haluat käy kurkkaamassa minun Haruni-huiviani
täältä. (Toivottavasti linkki toimii) Värit ovat vähän kummalliset, kun olin innostunut leikkimään kuvankäsittelyohjelmalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja ihana huivi!

kosotäti kirjoitti...

Ihna, niin kaunis huivi.

KristiinaS kirjoitti...

On kaunis, ja henkäys ihan näkyy. Tämä on nätti malli, käytetystä langasta riippuen lopputulos muuttuu aina erilaiseksi.