lauantaina, heinäkuuta 05, 2014

Paperispreijausta

Koulussa ollaan paperijaksolla tehty paperispreijausta, ja kivaahan se oli jälleen kerran! Olen aiemmin sitä tehnyt toisessa koulutuksessani ja perusasiat tuli silloin tutuksi. Nyt olin siis liikkeellä jo vähän varmemmin ottein kuin ekalla kerralla :-)

Tässä käyttämäni paperimassat. Paperimassat siis värjättiin itse. Oikealla olevat näyttävät likaisen epämääräisiltä mutta ne on kyllä ruskeita :-)


Ensimmäiset kerrokset spreijattiin ihan valkoisella massalla. Alla olevassa kuvassa olen minä spreijaamassa. Olisi siihen muuten isompikin "taulu" mahtunut spreijattavaksi ;-)Sävytin omani vähän liukuvärjäten, eli punertava tuossa vasemmalla ja kellertävämpää oikealla. Kuvassa taulu on vinottain, oikeasti taulu tulee olemaan punainen ylhäällä, keltainen alhaalla. Spreijaukset on parempi tehdä niin että jos taulu on pitkulainen, se pidetään spreijatessa poikittain että pysyy paremmin pystyssä.Tässä näkyy taulun oikeat väritkin paremmin, ja nyt olen laittanut sapluunat paikoilleen. Sapluunoiden allaolevat kuviot siis jäävät keltaoransseiksi kun seuraava värikerros spreijataan. Sapluunat on nuppareilla kiinni, koska paineilmalla kun spreijataan, ilmavirta on niin voimakas että sapluunat ei pysyisi muuten paikallaan.


Tässä sapluunat on peittyneet päällimmäisellä värikerroksella (ruskea):


Tässä työ valmiina. Otin siis ruskeiden kerrosten jälkeen sapluunat pois ja työn annettiin kuivua. Työhön jäi kivan kraaterimainen pinta. Pinnan rakeisuus riippuu siitä, miten isolla aukolla spreijaus tehdään.


3 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Tuohan on mielenkiintoinen tekniikka

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity aiheeseen mutta tarvitsen hieman apua! Ostin kivaa lankaa ja neuloin siitä villasukat. Sitten aloin tutkia tarkemmin ja kyseessä onkin akryylilanka josta tehdyt sukat eivät kestä... Piti lahjaksi mennä mutta kehtaako niitä nyt ollenkaan antaa...? Tai auttaako asiaa jos kirjotan korttiin että ovat unisukiksi tehdyt?

Pia Tuononen kirjoitti...

Kyllä uskoisin että akryylisukatkin kestää, mutta ne ei vaan ole niin mukavat ja ennen kaikkea hengittävät niin kuin villa olisi. Kyllä ne unisukiksi ainakin sopii! Akryylihän on pehmoista, vauvoillehan tehdään akryylistä asusteita just pehmeyden takia. :-)