tiistaina, elokuuta 12, 2014

Paperimassailua koulussa

Vaikkei kesä vielä ohi olekaan (ainakaan sään puolesta), niin ehkä voisi yrittää herätellä tätäkin blogia kesätauolta:-) Kaupungissa on oltu jo useamman päivän ja varpaatkin on tottuneet kenkiin ja asfaltilla kävelyyn. Mutta kyllä maalla olo hyvää tekee!

Huomasin etten ole ihan kaikkia kevään koulujuttuja esitellyt täällä ja katsotaanpa nopeasti mitä vielä on näkemättä! 

Keväällä muotoiltiin paperimassaa ja se olikin (taas kerran) niin riittoisaa että siitähän tuli tehtyä vaikka mitä ja paljon. Useampi kippo ja kuppi tuli tehtyä ja kunhan näitä jatkojalostetaan niin kyllä näille kaikille jotain käyttöä tulee.


Tässä laitoin paperimassa-alustalle peililevyn. Tarkoitus oli tehdä pieni peili seinälle, samalla se olisi myös jonkinlainen koriste. Peilin reunat on peitettävä hyvin paperimassalla, jotta peili pysyy paikoillaan. Peilini ei onneksi ole kovin suuri, joten se ei ole kovin painava, mutta silti!


Peilin "aukon" muotoilin pyöreäksi kun se näyttikin kivemmalta kuin neliö. 

Ja ennen kuin massa oli kokonaan kuivunut, mutta kesti jo kääntämistä, laitoin takapuolelle pienen metallilenksun josta peilin saa roikkumaan seinälle. Tällaisena jätin sen kuivumaan. Ja kuivuminen kestikin muuten aika kauan! 


Kun peili oli kunnolla kuivunut, maalasin sen akryyliväreillä ja siitähän tuli kivempi kuin osasin etukäteen suunnitellakaan :-)


Yksi paperimassakulhoista sai sinisen akryylimaalipinnan ja siitä tuli kanssa kiva.


Tällä viikolla olen kokeillut noiden muiden paperimassatöiden jatkotyöstämistä laiminoinnilla ja kuvansiirrolla. Niistä vielä lisää kunhan ne valmistuvat :-)

Neuleita ei ole viime aikoina valmistunut yhtään! Jokin jumi on tullut kesän aikana neulomiseen, enkä ole neulonut kuin vähän tiskirättejä, kumma juttu. Mutta uskoisin että se vaiva paranee kunhan säät alkavat viilentyä...
2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ompa ilonen peili, ja upean sininen vati.
Paperista on kyllä moneksi.

Kankuritar kirjoitti...

Kauniit esineet, ei uskoisi että ovat paperista!