perjantaina, syyskuuta 26, 2014

Pehmokotelo huovuttaen

Monta monta viikkoa sitten koulussamme oli huovutusjakso ja nyt vihdoinkin on mitä näyttää valmiina. Muuten kyllä sain työni valmiiksi jo sillä viikolla, mutta sen yhden napin ompeleminen kesti näin kauan ;-)

Huovutusjakson alkaessa olin flunssassa, joten onneksi työn suunnitelma oli jo valmiina, niin sitä ei tarvinnut flunssan sekoittamilla aivoilla enää miettiä vaan pääsin saman tien töihin. Tarkoituksena oli siis huovuttaa tabletille oma suojakotelo. Onhan sillä jo sellainen tavallinen suojakotelo, mutta on kiva muutenkin vähän somistaa ja pehmentää sitä.

Tässä siis jonkinlaista kuvallista selostusta:

Ensin levitin villat kaavan päälle (kaava oli 30% suurempi kuin tabletti, koska sen verran lampaanvilla kutistuu huovuttaessa). Kaava siis villojen alla piilossa:


Sitten villojen kastelu reunoja varoen ja koko homman kääntäminen ympäri. Nyt kaavakin näkyy:Sitten levitin etuosan villat ja tein saumat villoja venytellen. Etuosan villaa vähän sävyttelin, jottei olisi tylsän ruskea kokonaan. Nyt oli fiilis niin syksyinen, että valitsin syksyisen ruskan sävyjä:


Minulla oli koulussa mukana vain juuri sen väriset villat, joita olin aikonut käyttää tuossa työssä. Se vähän harmitti kun en ollut jaksanut ajatella koristeluja sen enempää ja jotain teki vielä mieli laittaa. Onnekseni yhden villamytyn sisällä oli pikku nöttönen hahtuvalankaa . Ja vielä juuri oikean väristäkin! Siispä kiepautin sitä pikku spiraalin etuosaa koristamaan. 

Muovi on muuten vielä tuolla sisällä estämässä ettei villat tartu toisiinsa vaan suojuksesta oikeasti tulee pussimainen.


Oikeastaan tuo ei tässä vaiheessa tuon enempää koristeluja kaivannut. Niitähän voisi lisätä sitten vielä kun suojus on muuten valmis. 


Tässä vaiheessa villat pääsivät rullan sisälle ja alkoi rullaus,ja kastelu ja rullaus. Rullan avaus ja taas rullaus.... Kyllä se käsivoimia vähän vaatii. Ainakin kestävyyttä :-)


Kun pussukka oli vähän huopunut, leikkasin etuosan auki, jotta pääsin tarkistamaan saumakohtia ja muotoilemaan etuosan yläreunaa.


Pussukka alkaa jo näyttää huopuneelta. Sitten vain lisää rullausta ja vanutusta....


Tässä pussukka sitten jo valmiina, ennen napin kiinnitystä. Se on aina jotenkin vaikeaa löytää sopiva...


Ja tässä koko juttu valmiina, sen napinkin kera:Hyvä tuli! Juuri sopivan kokoinen (tässä kuvassa tabletti on tuolla sisällä), ja tykkään syksyisestä värityksestä :-)


2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihan kotelo. melkein tunnen tuon villan ja saippuan tuoksun kun noita huovutuskuvia katselen. Huovuttaminen on niin ihanaa, mutta kun nämä kädet ei sitä enää kestä.

Enya kirjoitti...

Kaunis!