tiistaina, lokakuuta 27, 2015

Pitkät palmikkosukat

Jokin aika sitten sain tehtäväkseni neuloa pitkät villasukat. Muita kriteereitä ei oikeastaan ollut kuin nämä:

  • reilusti polven yli ulottuvat
  • valkoiset
  • saa olla jotain kivaa pintakuviota

Tarkoituksena oli neuloa Nalle-langalla, mutta kaupassa huomasin heti (tai muistin) että eihän Nalle-lankaa enää saakaan valkoisena! Mikä on muuten ihan käsittämätöntä, miten valkoinen voidaan lopettaa värikartasta?? En vain ymmärrä. Valkoinenhan nyt on se mikä sopii kaiken kanssa. Ja lisäksi lankojen värjääjänä käyttäisin kyllä mieluiten valkoista.... ;-)

Mutta joo, siirryin siis 7 veljekseen, vaikka ajatukseni oli että se on vähän liian paksua noin pitkiin sukkiin. Mutta kun sukkien saaja halusi että ne on Novitaa, niin mikäs siinä. Ostin 3 kerää ja lähdin kokeilemaan mikä olisi kiva malli. 


Reunan tein kieretyin oikein silmukoin, mikä napakoittaa mukavasti resoria. Lisäksi neuloin resorin verran mukaan ihan ohuenohutta kumilankaa, mikä myös varmistaa ettei joustin löprähdä käytössä.
Ja muutama palmikko etupuolelle, ja sillä mentiin... Aika pitkään. Siltä nimittäin alkoi tuntua kun sukan varsi vain jatkui ja jatkui. En ole koskaan tehnyt noin pitkiä sukkia!Ja tulihan ne valmiiksi, ja niin nopsasti että ihan itsekin hämmästyin! Mutta kun toive oli että mahdollisimman pian valmista :-) Ostin langat perjantaina, ja sukat oli saajalla keskiviikkona.


Ylipolven-sukat
Malli: oma
Lanka: Novita 7 veljestä, 3 kerää
Puikot: 3,5 mm6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herttileeri, itsellä meinaa jo 15cm varsissa mennä hermo :D Mutta hienot ovat kyllä kerta kaikkiaan!

Mammutti kirjoitti...

Ihanat ja ihanan pitkät sukat!

kosotäti kirjoitti...

Oi miten ihanat sukat, neuloitko sie yölläkin kun noin nopeasti sait nuo valmiiksi :)

Lankakeiju kirjoitti...

Kauniit sukat!

Pia Tuononen kirjoitti...

En tainnut kyllä yöllä neuloa, en ainakaan muista ;-) Tai sitten kotitonttu neuloi kun nukuin, itsekin kyllä ihmettelen nopeaa tahtia. Mutta nyt tuli testattuaettä jos on kiire tilaustyöllä, niin nopsasti saa valmista. Tosin koko ajan ei olisi kiva neuloa niin urakkaluonteisesti :-)

Kirsi Kipakka kirjoitti...

Kauniit sukat ja näyttää ihanan pehmeiltä