torstaina, lokakuuta 29, 2015

Hermione valmiina Halloween-juhliin


Välillä kyllä tuntuu että otan käsitöissäni liian suuria haasteita, mutta kun kiva idea heitetään, niin pakkohan on ottaa koppi ;-) Tyttären luokka sai tehtäväkseen järjestää koko koululle Halloween-discon, ja kun tyttären toiveena oli pukeutua Hermionen asuun, niin kyllä vaan puvun ideointi lähti raksuttamaan aika vauhdilla!

Ensi googlettelin ja selailin Pinterestistä kaikkea mahdollista Hermione-kuvitusta ja aika pian homma alkoi hahmottua. Muutama käynti Eurokankaassa, ideoiden piirtelyä, kaavojen muokkaamista ja siitä se lähti... Hyvät kaavat löytyivät täältä. Jonkun verran tuli ostettua turhaakin materiaalia, kun en ollut ihan varma toteutuksesta vielä siinä vaihessa kun ostin kankaita, joten tarvikkeita jä käyttämättäkin, kuten vaikka tuo kuvassa näkyvä sinapinvärinen kangaspala.


Kaavoja jouduin vähän muokkaamaan pienemmäksi, koska kaava oli aikuisten kokoa. Eurokankaasta löytyi ihanaa laskeutuvaa kangasta (Penelope-nimistä), joka sopi tähän Hermionen kaapuun loistavasti! 

Tässä kaapu alkaa hahmottua, hihat ja helma on vielä huolittelematta:


Ja seuraavaksi oli se tärkein mistä tunnistaa että kyse on Hermionen kaapu - vaakunamerkki! Siihen sainkin kulumaan useamman päivän, kun en ole mikään kirjonnan harrastaja eikä sitä vapaa-aikaakaan niin kauheasti päivässä ole. Mutta valmista tuli! Ihan tyytyväinen en ole vaakunaan, mutta kaukaa katsottuna se onneksi näyttää ihan oikeanlaiselta :-)Kirjailin vaakunan ohuehkolle villakankaalle ja sitten ompelin sen kiinni kaapuun. Vaakunaa kiinnitettäessäkin oli kätevä käyttää kirjontakehystä niin kuvan sai pysymään suorassa ja alustan sileänä.


Sovitusvaihe menossa. Vieläkin on helma ompelematta (nupparit kiinni):Muut puvun osat hankin sitten valmiina: eli solmio on lasten solmio Prismasta (olin suunnitellut siihen sinapinvärisiä raitoja, mutta kun tuo näytti jo niin hyvältä, niin en alkanut sitä tuunaamaan). Kauluspaita, neuletakki ja hame löytyivät kaikki H&M:stä, mikä helpotti huomattavasti asun valmistumista. Ja lisäksi niille on käyttöä myöhemminkin arkipukeutumisessa :-)


Ja sitten sovitus hatun kera (jonka ostin valmiina...). Hassua kyllä hattu näyttää laadukkaan kankaan rinnalla aika halpahintaiselta, mutta kun hattu oli valmiina, en alkanut sitä tekemään. Alun perin kyllä olin sen suunnitellut että olisin sen ommellut itse...Neiti Hermione on valmis illan juhlaan!


3 kommenttia:

Niina Risulainen kirjoitti...

Vaude, miten taidokkaasti tehty naamiaisasu! Melkein menee aidosta :)

kosotäti kirjoitti...

Upeat naamiaisasut.

Piri kirjoitti...

Kyllä sinä osaat. Tädistä tuntuu, että vuodet menee nopeasti, kun tyttösestäsi on kasvanut koululainen.