torstaina, marraskuuta 12, 2015

Uusia pitsihuiveja

Paksulla langalla neulotut huivit valmistuivat aika pikaisesti, joten pääsin heti niiden valmistuttua suunnittelemaan uuttakin mallia. Näissä valmiissa on vanhat tutut omat mallit eli Tulppaani ja Ruska.

Molemmissa tosin pelkäsin että lanka loppuu ja varmuudeksi lopetin reunakuviot vähän aiemmin. Tuli siis testattua että molempien reunakuviot toimii sitenkin!Tulppaani-huivi
Malli: oma (ohje)
Lanka: Pirtin Kehräämön karstalanka
Puikot: 4 mm
Tässä vanha tuttu Ruska-huivi, josta mallista tykkään edelleen kovasti. Kuvio on näyttävä yksiväriseenkin lankaan, mutta toimii myös sävytetyssä langassa. Ja ennen kaikkea, kuviota on helppo seurata ohjetta vain välillä vilkuillen. Sen siis oppii helposti ulkoa, se kun on niin looginen.


Ruska-huivi
Malli: oma (ohje) (ohje Ravelryssä)
Lanka: Pirtin Kehräämön karstalanka
Puikot: 4 mm

Luonnonvärinen lanka on kyllä todella kaunis, lampaan omat värit :-)5 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Kauniita huiveja... Voisin tuota ruskaa joskus kokeilla. ;)

Sude kirjoitti...

Ompa kauniita huiveja ja molemmissa ihana väri.

kosotäti kirjoitti...

Tosi kaunottaria nuo molemmat huivit,

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja huiveja! Itse olen nyt syksyllä neulonut kaksi fifi-huivia joululahjaksi. Oli helppo malli kun en ole ennen huiveja neulonut.

Itsellä oisi tarkoitus neuloa vielä joululahjaksi villasukat. Varteen tulisi 3 kirjainta mutta en ole kovin kotoisissa oloissa kirjoneuleen kanssa. Täytyykö minun lisätä paljonkin silmukoita ja miten se ylimääräinen lanka pysyy siinä sitten mukana koko matkan ajan?

Pia Tuononen kirjoitti...

Anonyymi: Jos sukan varteen tulee vain 3 kirjainta, kannattaa muualle tehdä jotain pientä kuviota jottei lankoja tarvitse kuljetella pitkiä matkoja tai tehdä intarsiaa. Pienet kuviot voi olla ihan vaan vaikka kuviovärejä vuorotellen ja sitten joka kerroksella vaihtaa niin tulee 1 silmukan ns. shakkiruutua. Silmukoita ei välttämättä tarvitse lisätä kirjoneuleessa, mutta voit vaihtaa vaikka puolta numeroa suuremmat puikot jos teet kovin tiukkaa neulosta muuten.