tiistaina, joulukuuta 15, 2015

Siilejä ja leijonia :-)

Muutamat uudet siilit on taas valmistuneet, olinkin viime viikolla ahkerana kun sain aikaan nuo ja paljon muutakin (salaisempaa neulomista) :-) Vasemmanpuoleiset on kaksinkertaisesta Nallesta ja oikeanpuoleiset 7 veljeksestä. Harmi kun 7 veikassa ei ole vaaleampaa ruskeaa saatavilla. Se Nallen väri on tosi kiva, joten mieluusti käyttäisin tällaisiin siililapasiin sitä, mutta lapasiin Nalle on mielestäni liian ohut sellaisenaan. Siilit
Malli: oma, idea toki saatu "jostain", ohje löytyy täältä
Lanka: Nalle / 7 veljestä sekä hapsulanka Brazilia
Puikot: 3,5 / 4 / 4,5 mm


Toinen käsityöprojektini on tässä valmiina - eli leijonapuku pikkuluistelijalle:Se ei ollutkaan mikään ihan iisi juttu suunnitella ja ommella! Etukäteen ajattelin sen ehkä helpommaksi... Ensin piti löytää sopiva kaava. 

Opin ihan sattumalta hyödyllisen tiedon eli Burda-lehdissä on aina tammikuun numerossa naamiaispukujen kaavoja (ja Burdan kaavathan on hyviä!), mutta vaikka niissäkin oli muutamia kivoja eläinasujen kaavoja joista olisi leijonan saanut, niin vielä parempi löytyi kirjasta Parhaat naamaisasut.

Opin muuten myös, että kirjaston lastenosastolla on paljon hyviä tietokirjoja myös aikuisille, siis esim. monet käsityö/askartelukirjat löytyykin paremmin lastenosaston hyllystä kuin aikuisten!


Tuon kirjan kaavoista lähdin liikkeelle ja vähän tietty piti muokata kun tuossa oli koot 104/110 ja 116/122 ja meillä ollaan just tuossa siirtymävaiheessa. Otin siis suuremman koon ja vähän pienentelin sopivista kohdista.

Huppua piti muokata vähän enemmänkin kun sen alle piti mahtua luistelukypärä, eli tarvittiin paljon suurempi huppu. Lisäksi itse kehittelin karvareunuksen kun en mistään löytänyt kirjan ehdottamaa karvaa. Ostin vaaleampaa turkiskangasta ja sitten vielä sen lisäksi neuloin Brazil-langasta kaitaleen jonka ompelin noiden kahden erivärisen turkiskankaan rajakohtaan. (ei vielä kuvassa)Kyllähän se taitaa ihan leijonalta näyttää! Poika oli ainakin tyytyväinen :-) Puku on vielä kivan lämmin, niin että sopii hyvin luisteluun (hallissa) toisin kuin muuten sisätiloissa tuo olisi ihan liian lämmin naamiaisasuksi.

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Onpa kiva puku :) Rauhaisaa ja iloista joulunaikaa ja Joulua.

Jokke kirjoitti...

Eläimellistä menoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit on ja lapset pitävät. Minusta paras lanka siililapasiin on Sadnesin Smart. On puhdasta uutta villaa ja ei kutita. Tiiviit lapaset ovat lämpimät, joten hieman tiiviimpää kannattaa neuloa kuin ohjeen vyötteen tiheys. Itse käytän 3,25 puikkoja.