keskiviikkona, helmikuuta 10, 2016

Villasukkaa pukkaa


Viime päivien pakkaskelit saivat minut neulomaan nämä villasukat pikapikaa valmiiksi, joulun aikaan kun ne vähän ”unohtuivat” keskeneräisinä ”jonnekin”. Mutta kyllä vaan uudet villasukat aina tuntuvat lämmittävän enemmän kuin vanhat. Uudet on aina ihanan pehmoiset ja kuohkeat!

Joulukalenterisukat
Malli: Nina Laitisen joulukalenterisukat
Lanka: Novita 7 veljestä, graffiti ja valkoinen
Puikot: 3,5 mm

Aloittelin näitä innoissani jo ennen joulua, kun huomasin että noita joulukalenterisukkaohjeita oli enemmänkin kuin yksi (vanha tuttuhan jo monena vuonna on Neulistin kalenterisukat). Näissä kalenterisukissahan on se idea, että joulukalenterimaisesti joka päivä tulee uusi annos ohjetta ja lopulta jos neuloo siinä tahdissa, jouluaattona on valmiit sukat. Tämä ohje oli Ninan kehittelemä ja juuri minun makuun mukava.
Nämä kuviot ei vaatineet niin paljon kuvioiden ja värien pohdintaa, ja kun vaihteeksi halusin vähän rennompaa menoa, niin kokeilin tätä ohjetta. Alkuperäisen ohjeen mukaan sukista olisi tullut polvisukat tai ainakin pitkälle sääreen ulottuvat, mutta koska olen huomannut etten tarvitse monia niin pitkiä villasukkia, niin sovelsin sen verran, että aloitin kantapään siinä vaiheessa kun itsestä tuntui sopivalta, ohjesta poiketen. Siksi näissä ei siis ole 24 raitaa :-)
Ohje muuten löytyy edelleen Ravelrystä, jos joku kiinnostuu neulomaan näitä vielä nyt :-)

Ei kommentteja: