keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Mökkineule!

Nettipimennon sekä ahkeran neulomisen seurauksena valmistui tämä mökkineule, josta yllätyksekseni syntyi juuri sellainen kuin pitikin! Neuloin aika paljon silmämääräisesti ja onneeni luottaen, ilman sen kummempia etukäteislaskelmia, esim. raglaneiden kohdalla!! Otin vain pitkälle pyörölle kaikki silmukat (vartalo-osa ja hihat, jotka oli kaikki pyörönä neulottu) ja kavensin joka toisella kerroksella ja kumma kyllä neule kapeni juuri sopivaksi. No, huonolla onnella olisin joutunut purkamaan monta kertaa... Mutta onneksi kävi näin ja pusero on juuri sopivan kokoinen ja istuu tosi hyvin!!

Mökkineule
Malli: oma, kuviona nostetuin silmukoin muodostuva ruudukkokuvio
Lanka: Novita Isoveli, 831 g
Puikot: 4,5 ja 5 mm


Tästä näkyy neuleen pituus: kun lankaa kerran oli, halusin kunnolla lämmittävän neuleen. Olen huomannut että mökillä on ihanaa kun on pitkä neule joka lämmittää vaikka istuisi kylmällä alustallakin! Muuten poseeraus on "hieman" jäykähkö, mutta kun tämä kuva oli ainoa jossa näkyy neuleen pituus...;-)

Tästä näkyy pintakuvio ja raglanitkin vähän paremmin kuin noista poseerauskuvista!

Hyvä puoli tässä on se, että aika kivuttomasti sain tähän kulumaan yli 800 g lankaa, mutta huono puoli on, että minulla on noita värejä vielä puolisen kiloa. Siitä ei ihan toista puseroa synny, joten pitäisi vielä neuloa jotain pienempää niistä. Puikoilla on kyllä jo yksi Lauran lettipipo, mutta niitä saa neuloa aika monta, jotta tuo 500 g kuluisi;-)

Otin kyllä jo työn alle Pirttineuleenikin, vaikkei sillä hamsterigrammoja kerrykään, mutta ajattelin että hamsterigrammat on minun osaltani jo ihan hyvät ja loppukuu sitten vain pysytään poissa lankahyllyistä - tosin olen pohtinut pudotuspeliinkin osallistumista, jos sellainen tulee!!

6 kommenttia:

Pami kirjoitti...

On todella lämpimän näköinen pusero! Ja ihanasti tuota pituutta. Tosiaankin oikea mökkineule!

Katja kirjoitti...

Ihana pusero, ja varmasti tosi lämmin!

Elina kirjoitti...

Ihanan lämpöisen näköinen neule! Tuon kanssa pärjää varmaan keväällä pihalla mukavasti ilman takkia.

Kiitos myös huivikehuista! :)

Oranssi kirjoitti...

Muhkean mukavan näköinen neule. Tottahan tarvitset siihen mätsäävät säärystimet siitä loppulangasta + sen pipon. Ehkä kämmekkäät puunhakuun vielä.

Pia Tuononen kirjoitti...

Aivan totta, säärystimiä olinkin jo ajatellut...

Tupuna kirjoitti...

On ihana neule.
Kyllä olet puikkoja heilutellut, kun pituutta on noin paljon. Tarpeenhan se on , ei sillä, vaan ihailen kuinka olet ahkera:)