torstaina, lokakuuta 23, 2008

Baskereita

Tein tilaustyönä baskerin ja tietysti ennen lopullista versiota piti kokeilla mallia ensin omalla langalla, koska ohjeessa käytettiin eri lankaa. Modan ohjeessa ei edes ollut tiheyttä mainittu, mikä hankaloitti neulomista!

Neulebaskerit
Malli: Moda 5/2008 nr.2
Lanka: Isoveli ja Isoveli Colori, 100 g/baskeri
Puikot: 6 mm
Muuta: ohjeessa oli käytetty kaksinkertaista Rose Mohairia, mutta kokeilujen jälkeen huomasin alkusilmukkamäärän silti sopivaksi (tein reunaan resorin enkä mitään virkkauksia...) mutta heti sen jälkeen lisäsin 6 s eli yhden mallikerran verran. Kavennuksiakin jouduin modaamaan, koska siellä oli ihan selviä virheitä sekä lisäksi rumia ratkaisuja kavennuksissa. Ei kavennuksia voi tehdä symmetrisen kauniisti ylivetokavennuksilla keskelle, jos joka kerta vähenee vain 1 silmukka! Tai ainakin siitä tulisi sellaista kavennus-siksakkia... Mutta kokeilujen jälkeen löysin hyvän kavennustavan:-) Kokeilen vielä ohjeessa ollutta kukkakoristetta ja lisään sen baskereihin, jos se näyttää kivalta. Tilaustyö oli tuo violetin kirjava baskeri, muut menee joulumyyjäisiin myyntiin.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosi hienoja baskereita!
Minä ajattelinkin että ne kavennukset hihoissa tulisi sinne hihan alle,vaan ajattelinpa varmistaa konkarilta... =)
Kiitos avusta, huomenna lähetään reissuun toiseen kaupunkiin, niin pääsen automatkojen ajaksi neulomaan, ja varmaan pääsen aloittamaan hihojakin(onneksi en omista sitä ajokorttia). =)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivoja baskereita. Löytyykö ohje netistä ?

Pia Tuononen kirjoitti...

äitikarhu: ohje löytyy Modasta:-)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita sinun baskerisi!
Minäkin neuloin yhden tuollaisen ja ihmettelin myös virhettä. Ohje löytyy muuten myös netistä http://plaza.fi/ellit/kasityot/lean-loki/luovaa-muotoilua . Luulin, että siellä olisi virhe korjattu, mutta mielestäni ei ollut.