lauantaina, joulukuuta 06, 2008

Valmistuneita sekä meemi

Nuken vaatteita valmistui taas, tosin ihan suoraan käyttöön eikä pukinkonttiin. Oli helpompaa sovitella ja neuloa kun ei tarvinnut tehdä sitä piilossa naperolta;-)


Nuken villatakki
Malli: oma
Lanka: Novita Nalle Colori
Puikot: 3,5 mm

Tässä koko setti, eli tein villahousut sekä villatakin. Ja oli mieluisat:-) Lankaa koko settiin meni n. 90 g.

Eräs todella ikuisuustyö oli tämä liina. Malli on "Lisbeth" kirjasta Knitted Lace ja ollut puikoilla varmaan vuoden! Liina olisi kuulunut olla paljon isompi, mutta en vaan jaksanut tehdä enempää. Hankalinta oli niin tarkkaan kaavion seuraaminen, se ei onnistunut kuin silloin kun sain ihan rauhassa neuloa pöydän ääressä koko ajan silmä kaaviota seuraten, eli harvoinpa tuollaisia hetkiä tuli! Onneksi liinasta tuli ihan nätti vaikka katkaisinkin sen ihan keskeltä kuviota;-)
Lisbeth (osa siitä)
Malli: Esbensen, Rasmussen: Knitted Lace
Lanka: Lidl:n virkkauslankaa
Puikot: 2 mm

Ja sitten aivan muuta:

Sain kirjaimen Soilelta kirjain-meemiin:

S-kirjain:

Suklaa

Taidan olla suklaasta riippuvainen, sillä makeasta se tulee heti mieleen, kaikki muut namit ja namut tulee kaukana perässä. Eli suklaa on se, jolla ainakin itseäni hemmottelen, mutta siinäkin on tarkat laatuvaatimukset;-) Eli ei ei missään nimessä tummaa suklaata (en pysty sitä syömään ollenkaan) eikä Fazeria muuta kuin Wiener Nougatin muodossa. Fazer on liian tummaa mulle, siis sininen ja muut. Parhaita on Marabou, Guylian, Lindt, Neuhaus, Toblerone, Panda eli pehmeitä maitosuklaita! Valkosuklaa oli kauan ehdoton suosikkini, mutta nyt se on jäänyt vähän taka-alalle.

Sauna

Saunominen kuuluu myös hemmotteluihini ja parhaimmillaan minun saunani on puusauna, jossa on hämärä pehmeä valaistus (lyhty/kynttilä), tuoreet saunavihdat, ja kiireetön tunnelma. Järveen ei ole pakko saunasta päästä, mutta senkin kyllä mielelläni testaan saunavilvottelulla jos on kesäaika;-) Talvella jos on mahdollisuus, voin vilvoittelun suorittaa lumihankeenkin pyörähtämällä, mikä on aina ollut tosi upea kokemus! Savusaunakin on tullut kokeiltua aikoinaan Vienan Karjalan matkallani ja se vasta olikin elämys! Sähkösauna on hyvä korvike, mutta se on vain oikean saunan korvike!

Saana-tunturi

Saana-tunturi on minulle tärkeä paikka siksi että olen aikanaan mennyt sen juurella naimisiin mikä myös kertoo osaltaan lapinhulluudestani;-) Pohjoisen karu luonto näkyy Saanalla ja minun mielestäni vasta sieltä alkaa se oikea Lappi ja erämaat, joissa mieluiten vaellan.

Suomi

Minun kotimaani - enkä todellakaan voisi kuvitella asuvani missään muussa maassa - ja minun äidinkieleni, mitkä ovat hyvin rakkaita molemmat.

Syksy

Syksyssä on jotain ihanaa, vaikka siinä onkin mukana kesän loppuminen. Syksyn kirpeän aurinkoiset kuulaat päivät hehkuvine väreineen on ihania! Minun syksyyni kuuluu keltaisen oranssit vaahterat, sieniretket, metsän tuoksut, sadonkorjuu puutarhasta, syksyn voimakkaat värit ja myös sade (toinen s-sana, josta pidän)! Sateen ropinaa on ihanaa kuunnella kotona hyvää kirjaa lukien tai neuloen. Nautin kyllä siitäkin kun sateella voin pukeutua sateenkestäviin vaatteisiin ja nauttia sateesta ulkona:-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi apua. Tulkitsin "ei fazerin" vähän väärin.

Pia Tuononen kirjoitti...

anonyymi: ei huolta, tässä talossa on kaikki suklaat jonnekin aina kadonneet - miehelle kelpaa mikä suklaa vaan, ja naperokin alkaa olla samaa linjaa;-)

Tiina kirjoitti...

Upea hääpaikka! Minulle saisi antaa kirjaimen :)