maanantaina, joulukuuta 29, 2008

Tiikerisukat

Tämä uusi Austermannin paksu Steppi-lanka oli niin nopsaa (ja ihanaa) neulottavaa, että sukat on jo valmiit, vaikka sunnuntaina vasta aloitin!Tiikerisukat

Malli: Kerttu-sukat alhaalta ylöspäin neulottuina + tiimalasikantapää + italialainen päättely varressa

Lanka: Austermannin Step 6, oranssinkirjava , 80 g (Nyt vasta huomasin miten tajuttoman kallista tuo lanka on! En olisi kyllä itse varmaan raaskinut ostaa sitä...)

Puikot: 3,5 mmKuvio ei kovin hyvin näy noin kirjavassa langassa (tosin kuvassa näyttää vielä hieman kirjavammalta kuin luonnossa), mutta teinkin sen lähinnä siksi, että itsellä mielenkiinto säilyi eikä päässyt tylsistymään. Stepin kuvio oli juuri sopivan säännötöntä, että se ei muodostanut mitään läikkiä, vaan juuri kauniin kirjavaa pintaa. Se aiheutti myös sen, että toisen sukan pystyi aloittamaan heti toisen päätyttyä eikä tarvinnut etsiä "oikeaa" kuviokohtaa ja siten tuhlata lankaa. Yksivärisenäkin ilman kuviota sukista olisi tullut tosi kivat, eli helpommallakin voi tuosta langasta sukat tehdä! Sukan pohjapuolelta näkyy paremmin tasaisen sileän neuloksen pintaa:


Tein sukkiin tiimalasikantapään, koska halusin vähän vaihtelua sukanneulontaan, sekä lisäksi mielestäni tiimalasikantapää sopii paremmin jos on kyseessä kärjestä ylöspäin neulottu sukka. Ohjeen otin taas Ullan loistavista ohjeista, ja pitää taas kehua miten hyvin kirjoitettu tuo ohje on! Neulon tiimalasikantapäitä varmaan vain 1-2 kpl vuodessa ja aina se menetelmä unohtuu niin, että on pakko seurata ohjetta kerros kerrokselta mutta tuo ohje kyllä on takuuvarma:-) Suosittelen siis!


Sukkien varren päättelin ns. italialaisella tavalla, joka mielestäni muodostaa tarpeeksi löyhän reunan, jotta sukan varsi venyy jalkaan laitettaessa. Se on hieman vaivalloisempi tehdä, mutta vaivansa arvoinen! Yhtä joustava kuin jos sukan olisi aloittanut varresta päin.


Tiikerikuvioista Steppiä jäi niin paljon että niistä saa toiset sukat tai ainakin paljon lankaa johonkin kivaan pienehköön kirjoneulejuttuun, eli lapasiin tai sukkiin!

***Ette muuten ikinä arvaa mikä neule on nyt työn alla?! Urban Aran!! Joo, se ei tosiaankaan ole vieläkään valmis, mutta paljon ei puutu: vetoketjun kiinnitys!!! Saisinkohan sen tämän vuoden puolella valmiiksi?;-)


2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinulle! En ole enää huomenna koneen ääressä.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskat sukat! Taitaa tuo paksumpi Step jäädä minun puolestani kauppaan, ihan noin paljon en sukkalangasta viitsi maksaa.