keskiviikkona, tammikuuta 02, 2013

Lasten juttuja

Uuden vuoden alkaessa olisi ihan mukava aloittaa neuleet puhtaalta pöydältä siis ettei olisi keskeneräisiä, mutta kyllähän niitä vaan on kertynyt!

Olen suunnitellut edelleen sitä palmikkomyssyä lapsen koossa ja usean myssyn jälkeen malli ja ohje alkaa olla vähitellen hiottuina.Toinen vähemmän suunnitelua ja kokeilua vaatinut työ on tämä tyttärelle tuleva neuletunika.

Tätä olen neulonut samalla suunnitellen. Aloitin kaula-aukosta, jonka lähinnä arvioin sopivaksi vanhasta neulepuserosta ja neuletiheydestä (ai mikä mallitilkku??). Hyvin onnistui heti ekalla kerralla. Ja sitten vain lisäilin silmukoita noissa raglankohdissa joka toisella kerroksella. Kirjoneuleosuudet otin ihan hatusta ja tuli ihan kivat, väreinä on valkoinen ja vaalea violetti tuon pohjavärin lisäksi.

Langat on vanhaa Floricaa, jotka olen ostanut kai Ravelryn tai jonkun muun kautta toiselta neulojalta. Ihana tumma violetti ja sitä on onneksi paljon!:-) Tuo valkoinen lankahässäkkä oikeassa reunassa on merkkilankoja jotka kertovat myöhemmin lisäysten paikat.

Näillä siis mennään vuoden alkaessa. Lisäksi huomasin että pari ompeluideaakin pitäisi toteuttaa. Lastenhuoneesta nimittäin meni rikki roikkuva pehmolelutorni (kankainen) ja sen tilalle pitäisi ommella joku uusi. Olisikohan lapsilla liikaa pehmoja kun ei säilytyspussukatkaan kestä...?;-)
Toinen mikä pitäisi ommella, on tyttärelle joku kiva pieni kotelo omalle kirjastokortille. Se voisi olla huovasta tehty ja jotain kivaa koristelua kannessa... Suunnitteilla vielä:-)

2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hienoa kun on suunnitelmia heti vuoden alussa.
Tytön tunikasta tulee kaunis, värit on kivat.

kosotäti kirjoitti...

Että mie tykkään tuon tunikan väreistä ja kuviosta. Kaunis.