torstaina, tammikuuta 30, 2014

Jämä-neule

Vuosien ahkerassa käytössä ollut Aino-neule alkoi näyttää jo ikääntymisen merkkejä eli sivuissa ja hihansuissa oli näkyvissä nyppyyntymistä. Lisäksi kaapissa lojui sopivasti pussillinen erivärisiä Aino-lankojen jämiä, joille ei ollut mitään käyttöä. Tarpeeksi kauan marinoituneet langat on parasta neuloa pois, joten otin vanhasta neuleesta vähän mittoja ja otin langat käyttöön!

Ainot oli väreiltään hyvin yhteensopivia, joten värejä ei tarvinnut kauaa miettiä. Violetti, farkunsininen ja sammaleenvihreä sopii kivasti yhteen kun vielä valkoisella vähän raikasti kuvioita.Tein uudesta puserosta vähän pidemmän, sillä etenkin kovilla pakkasilla on kiva jos puseron helma lämmittää peppua :-)Jämä-Aino (Ravelryssä)
Malli: oma
Lanka: Novita Aino
Puikot: 6 mm


Kaarrokeneuleista taas innostuneena, varasin kirjastostakin mielenkiintoisen oloisen kirjan Islantilaisia neuleita ja tulipa Pinterestiinkin laitettua muistiin paljon ihania kaarrokkeita. Ne on vaan niin ihania!!

Tässä vielä uusi ja vanha vierekkäin:


Uuden puseron neuloin numeroa suuremmilla puikoilla, ja siitä tuli mukavamman pehmeämmän oloinen. Pitäisikin aina muistaa ottaa tarpeeksi suuret puikot, mulla on usein ollut tapana neuloa liian pienillä puikoilla. Lapasissa se ei haittaa, eikä oikeastaan sukissakaan, tuleepahan napakkaa neulosta, mutta puseroissa on miellyttävämpää jos neulos on pehmoista :-)4 kommenttia:

Marsa kirjoitti...

Kaunis pusero.

kosotäti kirjoitti...

Huokaan syvään ja totean että ihana paita:))

Lotta-Mari kirjoitti...

Lämpimän näköinen paita. Tykkään. Omani (jos siis joskus aikaseks saisin) olis harmaan eri sävyistä.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis ja varmasti lämmin pusero. =)