tiistaina, tammikuuta 14, 2014

Kilpaa pakkasen kanssa

Näitä villiksiä todellakin neuloin kilpaa pakkasen kanssa. Lauantai-iltana tajusin että villikset on puuttuva neule tässä meidän neulepaljoudessa. Ja heti sunnuntaiaamuna pengoin yhteensopivia Nalle-langan paksuisia villalankoja, joista pääsin aloittamaan villahousut juniorille.Neuloin lähes koko sunnuntaipäivän - kilpaa pakkasen kanssa, ilma kun viileni päivän aikana koko ajan;-)

Eilen illalla olin jo loppusuoralla ja neuloin lähes silmät ristissä vyötäröosuutta, samalla yritin virikkeeksi tuijottaa boxille kertyneitä Poiroteja. Nuo sileät neuleosuudet kun on aika tylsiä neulottavia, mutta heti kun samalla katselee telkkua, neule etenee kuin huomaamatta :-)Ja niin vain villikset valmistuivat parissa päivässä! En olisi kyllä uskonut että selviän moisesta urakasta noin nopeasti. Toisaalta, en kyllä tehnyt sinä aikana mitään muuta kuin välttämättömät kotihommat ;-) Onhan se toki hyvä syy istua nojatuolissa neulomassa, jos lapsella ei ole lämmintä vaatetta... ;-)Raitavillikset
Malli: oma
Lanka: Novita Nalle ja muut sen paksuiset jämälangat
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm

Vyötärön kehittelin omasta päästä, muttei se mikään kovin erikoinen ole. Viimeisen raidan jälkeen neuloin 1 kerroksen nurjaa, sitten raidan verran sileää, taas 1 kerros nurjaa ja käännöksen verran sileää. Sitten päätin silmukat ja käänsin kaitaleen nurjan silmukkakerroksen kohdalta nurjalta, ja ompelin sen kiinni. Kujaan pujottelin leveän kuminauhan, jonka mittailin sopivaksi juniorin vyötärölle. Ja hyvin pysyy pöksyt jalassa!Langanpäitä tässä mallissa olisi pääteltäväksi vaikka kuinka, mutta minä päättelin suurimman osan langanpäistä jo neulomisvaiheessa. Olipa mukava vain napsia langanpäät lopuksi saksilla poikki! Muuten, sellaisena lisähuomautuksena vielä että ennen kuin katkaisee langanpäät, kannattaa venyttää kunnolla neulosta, jota päätelty langanpää on mahdollisimman löysällä eli mahdollisimman pitkä. Ja siten vasta saksilla poikki!

Tästä tekniikasta on tarkempaa ohjeistusta täällä. Ihan omani tuo idea ei ole, mutten nyt tähän hätään muista missä muualla sitä on netissä opastettu...


Ja myös oman lapsen neuleisiin on kiva ommella oma merkki :-)


Ja siten vain villapöksyt jalkaan ja kohti pakkasta! Pitäisiköhän itsellekin neuloa villahousut? ;-)

***

Muokkailen muuten vähän tätä blogin ulkoasua, joten haamupäivityksiä voipi olla luvassa!

9 kommenttia:

Pilvikirsikka kirjoitti...

Komeat villikset. Tuolla mallilla miekii oon tikuttanu kymmenittäin villahousuja ja aina se vain on mieluinen ja käytännöllinen malli. Teitkö haarakavennukset molempiin lahkeisiin erikseen ja sit ompelit haarasauman vai neuloitko kavennukset samalla kun aloitit yläosaa?
Tuo lankojen päättely on kyl aina se ikävin puoli noissa raitaisissa, mut tuolla tavallahan se menis helpommin. Kiitos vinkistä.

Pia Tuononen kirjoitti...

Pilvikirsikka: Neuloin koko villikset saumattomina (paitsi pieni sauma haaroissa) eli tein haarakavennukset heti kun olin yhdistänyt puntit samalle puikolle. Sen olen todennut kätevimmäksi tavaksi, ei tarvitse saumoja ommella :-)

kosotäti kirjoitti...

Ompa lämpimät ja komiat villahousut.

margsan kirjoitti...

Tosi hienot villikset ja kiitos päättelyvinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Hienot housut!
Ookko aatellu ohjetta kirjottaa?
T. Elina

Emma kirjoitti...

Pätevät pöksyt, nyt ei peppu palele! Oliskin ehkä vähän useamman päivän homma tehdä vastaavat omassa koossa :D

Pia Tuononen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pia Tuononen kirjoitti...

Elina: kyllä vaan ! Ohje on työn alla :-)

Paula kirjoitti...

Hienot ja lämpimät varmasti! Mun pitäisi varmaan aloittaa pojalle kohta jo ens talveksi villahousut että varmasti ehtisi! Ohjetta odotellen siis... ;) Nyt on toista talvea käytössä kummitädin hyvillä kasvuvaroilla neuloma haalari mutta ens talvena se ei enää sovi, ja ehkä sitten jo housut ja paita yhdistelmäkin voisi olla toimiva kun poika lähemmäs kolme ja puoli sitten :)