torstaina, tammikuuta 23, 2014

Alpakkaa puikoilla moneen kertaan

Tämän murheenkryynin kanssa on tapeltu varmaan enemmän kun minkään muun neuleen kanssa, mutta nyt se on selätetty! Ja oikeasti: siitä tuli kuin tulikin hyvä neule :-)Ravelryn tietoihin en valitettavasti ole merkinnyt aloituspäivää, mutta muistelen että kyllä tätä takkia on tahkottu ainakin puolitoista vuotta ellei pidempäänkin!

Alku sujui ihan hyvin. Aloitin neuleen kaulasta alaspäin neuloen. Alpakka on ihanaa neuloa, joten alku vaikutti ihan lupaavalta. Tein omien vanhojen raglanien perusteella laskelmia ja sain raglanlisäykset sujumaan mallikkaasti. Siis kaikki hyvin toistaiseksi. Edessä oleva palmikko oli kiva juttu ja tein nappilistankin jo tässä vaiheessa. Helmaan keksin laittaa helmineuletta kun tavallinen resori tuntui tylsältä tässä tapauksessa. Se meinasi ensin rullautua (=eka ongelmakohta), mutta kun neuloin siitä tarpeeksi leveän, asia hoitui kuin itsekseen. Kaikki hyvin siis edelleen ;-)

Olin ajatellut että teen neulesta liivimäisen eli hihoista tulisi lyhyet Ja niin tein. Tuli hyvä liivi, mutta huomasin ettei sitä tullutkaan käytettyä. Tosin ei siinä vielä ollut nappejakaan, mutta nappilistan reiät oli niin pienet että sitä olisi ihan hyvin voinut käyttää ilman nappejakin kun aukot ei erottuneet. Mutta kun ei. Siellä se kaapissa nökötti siististi viikattuna eikä päässyt käyttöön. Ei mulla ollut tarvetta sellaiselle neuleelle!

Sellaiset neuleet, etenkin kun ne on laadukkaasta ja ihanan pehmeästä langasta neulottu, alkaa jossain vaiheessa tympäistä. Siispä sille piti tehdä j o t a k i n !

Hihat pääsivät siis käsittelyyn, eli purin niissä olleet reunaresorit. Kuvittelin että jos mulla on sama lanka ja samat puikot, mitään rajaa ei tuohon kohtaan tule. Mutta niin vaan tuli. Ja kyllä harmitti. Vaihdoin ohuemmat puikot, vaihdoin paksummat puikot, kyselin Ravelryssäkin ideoita mitä tehdä. Pintaneuleen vaihdos olisi toki heti auttanut, mutta eihän nyt tuollaisessa kohdassa sitä voi mennä muuttamaan... Neulojat sanoivat höyryttelyn auttavan lopuksi, mutta eihän sitä tuossa vaiheessa uskonut. Ja oli aika uuvuttavaa neuloa ohutta lankaa kun ei tiennyt onko siitä mitään hyötyä... Rajakohta erottuu tässä hyvin:


Loppujen lopuksi neuloin hihat samannumeroisilla puikoila, tosin sukkapuikoilla tuli siistimpi jälki kuin pyöröllä. Hankalampaahan se oli, mutta loputulokseen olen tyytyväinen! 


Tämänmallisena neuletta tulee varmasti pidettyä. Se on juuri sopivan kokoinen, sopivan yksinkertainen malli, jossa on kuitenkin palmikoiden ansiosta pieni juju ja alpakka on niin ihanan pehmoista ja lämmintä :-) Mutta hei, älkää pyytäkö tähän ohjetta. Sen kirjoittaminen olisi liian vaikeaa, niin moneen kertaan tuota on modattu suuntaan jos toiseenkin ;-) Tämä saa nyt olla ihan uniikki;-)

Ikkunasta tuli hauska lumihiutaleen varjo neuleeseen. En huomannut kuvatessa, mutta siitä tulikin hauska efekti! Lasten kanssa noita lumihiutaleita leikeltiin ikkunaan :-) Ja kyllä vaan, on meillä vielä jouluverhot ikkunassa...Marjapuuronvärinen takki
Malli: oma
Lanka: Drops Alpaca, 400 g
Puikot: 3 mm

Siinä se on viikattuna, mutta siihen se ei jää, vaan pääsee heti käyttöön! :-)

6 kommenttia:

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Tosi kaunis, ihanan värinen ja täydellisesti istuva neuletakki! Alpakkalanka on tosi ihanaa ja juuri tuosta ohuesta alpakkalangasta tulee keveitä ja lämpimiä, mutta hiostamattomia neuleita. Kuopukselle olen tehnyt Dropsin alpakasta liivin, joka on juuri nyt kovassa käytössä. Lämmittää sopivasti, mutta ei hiosta.

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Kaunis neule ja ihanan värinen, mie luulen et oli hyvä ratkaisu tehdä pitkät hihat ja jatkos kohta jääp hihan laskoksiin, eikä kukaan tiijä jos et sano:)

Niina Risulainen kirjoitti...

Kaunis!

Outi Viljamaa kirjoitti...

Kaunis takki! Saanko kysyä sinulta, missä siellä Ravelryssä voi keskustella/kysyä asioita? Minä en ole päässyt sen R:n saloihin sisälle ja ihmettelen, kun sitä aina niin kehutaan; en varmaan ole löytänyt oikeisiin piireihin :)

Pia Tuononen kirjoitti...

Outi: Ravelryssä on paljonkin ryhmiä, joissa voi kysellä neuleasiaa (Groups: http://www.ravelry.com/groups), ja siellä esim. Finnish Knitters, tai tosi aktiivinen ryhmä Kahelit, josta minä ainakin aina ekaksi kyselen jos jokin ihmetyttää (http://www.ravelry.com/groups/kahelit)

Hepsi kirjoitti...

Tää on niin kaunis neule, ja nyt tosiaan varmaan vielä käyttökelpoisempi pitkillä hihoilla. =)