perjantaina, tammikuuta 24, 2014

Toinen pitkään neulottu

Tämä on toinen pitkään puikoilla ollut neuletakki. Sitä neuloessa tuli ihan tyhmiä virheitä, lähinnä siksi, että neuloin liian pimeässä ja katselin telkkaria liian intensiivisesti samalla kun yritin neuloa... 

Toista etukappaletta neuloessa huomasin vasta etukavennuksia tehdessä, että mulla oli erisuuruiset puikot kuin toisessa ja neulos olikin paljon löyhempää. Kiva muuten sinä vaiheessa hoksata moinen ;-) Ja samalla huomasin sen, että Polkua on hankala purkaa, tai siis oikeastaan mahdotonta. Ainakin jos se on ollut useamman päivän, ellei viikon neulottuna. No, nyt mulla on kaapissa yksi ylimääräinen etukappaleen osa. En suinkaan heittänyt sitä pois vaan se odottaa pääsyä pesukonehuovutukseen. Pitäähän se testata miten pieneksi se kutistuu. Polkuhan kyllä huopuu ja voihan olla, että keksin tehdä siitä vielä jotain kivaa! Olkaahan kuulolla ;-)

Pelkäsin myös että lanka loppuu kesken, kun jouduin lähes kokonaisen etukappaleen verran hukkaamaan lankaa pois. Mutta hyvin se sitten kuitenkin riitti! Polku on riittoisaa, ja koko takin paino on vain 350 g, vaikka se on aika pitkäkin!Takista tuli kyllä ihana, sellainen mukaan ja hartioille huiskattava neuletakki. Polku on lämmintä vaikka onkin ohutta lankaa, joten tykkään (vaikka neulominen olikin välillä vähän ongelmallista)! 


Lukunuttu (Ravelryssä)
Malli: oma
Lanka: Novita Polku, muistakseni Punajuuri-sävy
Puikot: 4 mm
Muuta: Helmassa ja hihansuissa on Rose of Sharon-hatusta tuttua pitsineulosta.En edes yrittänyt kohdistella väriraitoja toisiinsa tuossa etukappaleessa. Parempi kunnolla eri kohdissa kuin millin verran vinoon!7 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Kauniin värinen neule. Tuota tulee ihan varmasti paljon käyettyä.

kosotäti kirjoitti...

Ihana nuttu, upeat värit.

Tuula kirjoitti...

Voi kuinka kaunis takki.
Itse pidin Polku-langasta, harmi kun lopettivat sen.

KristiinaS kirjoitti...

Tosi kiva ja kaunis neulejakku. Just kiva heittää päälle kuten itsekin kirjoitit.
Edell.postin alpakkajakku on kanss hieno. Oli siinä kommervenkkiä kerrakseen mutta "lopussa kiitos seisoo". Samaa mieltä olen ett kaapissa ei kannata käyttämättömiä neuleita seisottaa.

Laura kirjoitti...

Tosi kaunis! Hyvä, että kerroit virheistä, niin osataan katsoa sillä silmällä ;)

Pia Tuononen kirjoitti...

Laura: Niinpä ;)

muru kirjoitti...

Todella kaunis,lämpöisen oloinen neule.